11:28 25.11.2015

Україна порушить у ПАРЄ питання про вбивства та зґвалтування жінок у підтримуваних РФ "ДНР"/"ЛНР" та їх дискримінацію в окупованому Криму

2 хв читати
Україна порушить у ПАРЄ питання про вбивства та зґвалтування жінок у підтримуваних РФ "ДНР"/"ЛНР" та їх дискримінацію в окупованому Криму

Українська делегація на засіданні Ради Європи порушуватиме питання про вбивства жінок, зґвалтування та злочини на гендерному ґрунті на території "ДНР"/"ЛНР" і тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму, ґрунтуючись на рішенні Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок (CEDAW).

"Комітет відзначає, що Російська Федерація є стороною Мінських мирних домовленостей та протоколу до першої Мінської угоди щодо припинення вогню між Україною та самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР". Комітет взяв до уваги роз’яснення, представлені державою-учасницею під час діалогу, разом із цим, комітет залишається стурбованим", - наводить текст рішення CEDAW народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

За словами В.Ар’єва, Комітет ООН висловив стурбованість повідомленнями щодо випадків сексуального насильства та насильства за гендерною ознакою, включаючи зґвалтування та вбивства, тортури і жорстоке поводження з жінками, скоєні озброєними угрупованнями в самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Голова делегації України в ПАРЄ зазначає, що CEDAW стурбований і повідомленнями про факти насильства та дискримінації щодо жінок, а також твердженнями щодо репресій проти захисників прав жінок на території Автономної Республіки Крим, яка де-факто перебуває під владою РФ".

Крім того, комітет заклопотаний "посиленням вже існуючих важких умов життя жінок, які належать до категорії внутрішньо переміщених осіб та біженців, а також проблемою захисту постраждалого населення в зонах конфліктів в Абхазії, Грузії та регіоні Цхінвалі/Південна Осетія, Грузія".

В.Ар’єв наголосив на важливості цього рішення комітету та зазначив, що делегація України порушить це питання в Раді Європи та зверне на цю проблему увагу генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА