16:26 27.11.2015

Київ обговорює з міжнародними партнерами юридичні механізми притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського "Боїнга" – Клімкін

2 хв читати
Київ обговорює з міжнародними партнерами юридичні механізми притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського "Боїнга" – Клімкін

Україна обговорює з міжнародними партнерами юридичні механізми притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського літака МН17, що можуть бути задіяні після публікації звіту прокуратури Нідерландів, заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Важливо, що ми домовилися про те, що всі п'ять країн однозначно дотримуються єдиної позиції і далі працюватимуть спільно. Дуже важливо зрозуміти, яким чином ми зможемо дістати тих, хто стоїть за цією трагедією і у кого є російське громадянство", - сказав П. Клімкін журналістам у п'ятницю в Лейдені (Нідерланди).

За його словами, на сьогоднішній день сторони бачать декілька варіантів, як це зробити через національну юрисдикцію або через трибунал, який може бути створений на підставі окремої угоди між країнами. "Нам, звичайно ж, потрібно, щоб наші голландські друзі завершили кримінальне розслідування, його результати будуть опубліковані на початку наступного року. Це, звичайно ж, створить певну динаміку, і на основі цієї динаміки ми вже зможемо працювати за юридичною опцією", - сказав П. Клімкін.

За словами міністра, консультації з цього приводу тривають і сторони чітко розуміють свої можливості, але деталі цього будуть відомі пізніше.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянини Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА