14:59 29.11.2015

Явка виборців у Маріуполі та Красноармійську вища, ніж у середньому в Україні 15 листопада – "ОПОРА"

2 хв читати
Явка виборців у Маріуполі та Красноармійську вища, ніж у середньому в Україні 15 листопада – "ОПОРА"

За даними спостерігачів Громадянської мережі "ОПОРА", станом на 12.00 неділі явка виборців у Маріуполі Донецької області становить 15% (за похибки 0,7%), повідомляється на офіційному сайті "ОПОРИ".

Водночас, згідно з офіційною інформацією виборчих комісії, явка в місті становить 15,7% (похибка - 0,7%).

За даними районних у місті Маріуполі виборчих комісій, станом на 12:00 в Іллічівському районі проголосували 15,13% виборців, в Орджонікідзевському – 17,53%. Щодо Приморського та Жовтневого районах є тільки дані на 11:00 - 8,8% і 11,25% виборців відповідно.

Середня явка виборців у м. Красноармійську Донецької області становить 15,2% виборців. "Похибка відсутня, оскільки громадські спостерігачі присутні на 100% виборчих дільниць міста", - наголошується в повідомленні.

"Зауважимо, що явка виборців у Маріуполі та Красноармійську станом на 12.00 нижча, ніж всеукраїнська під час першого туру голосування 25 жовтня (18,5%), проте вища за показник повторного голосування 15 листопада (12,6%)", - наголошують в ГМ "ОПОРА".

Водночас спостерігачі Донецької обласної організації ВГО "Комітет виборців України" та Громадянської мережі "ОПОРА" зазначають, що в Маріуполі завищують явку виборців. "На виборчій дільниці №142253 (за адресою м. Маріуполь, просп. Металургів, 75) громадський спостерігач зафіксував явку виборців у 385 осіб, а дільничний виборчком подав цифру до ЦВК у кількості 475 виборців. Таким чином, дані про кількість тих, хто проголосував за перші чотири години голосування, відрізняється майже в 100 осіб", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Донецької облорганізації "Комітету виборців України" в Facebook у неділю.

Як наголошується в повідомленні, спостерігач запевняє, що нікуди з моменту початку процесу голосування з приміщення не виходив. На його думку, похибка в даних може бути в межах п'яти осіб. "Така суттєва різниця в кількості тих, хто встиг проголосувати на зазначеній ділянці, викликає сумніви у чесності проведення виборів. Зазначимо, дільниця розташована в центральній частині міста і класифікується ЦВК як велика (на ній зареєстровано понад 1500 виборців)", - зазначають у КВУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА