09:23 30.11.2015

Вибори в Маріуполі та Красноармійське минули спокійно - оцінка Донецького КВУ та ГМ "ОПОРА"

2 хв читати
Вибори в Маріуполі та Красноармійське минули спокійно - оцінка Донецького КВУ та ГМ "ОПОРА"

Вибори мерів і міських рад Маріуполя та Красноармійська (Донецька обл.) минули спокійно, повідомив виконавчий директор Донецької обласної організації "Комітет виборців України" Сергій Ткаченко.

"Станом на 20:00 у Красноармійську до поліції надійшло п’ять звернень про порушення виборчого законодавства, а в Маріуполі - 67 звернень", - розповів він на прес-конференції в Маріуполі, повідомила прес-служба "КВУ" в неділю ввечері.

За словами керівника виборчих проектів Громадянської мережі "ОПОРА" Ольги Айвазовської, за день голосування громадські спостерігачі зафіксували в Маріуполі 20 інцидентів, а в Красноармійську - 2.

Серед зафіксованих 20 інцидентів у Маріуполі, повідомила О.Айвазовська, чотири випадки контрольних листів в ящиках без печатки, три випадки перешкоджання спостереженню (два було оперативно припинено), два приклади порушення таємниці голосування, два випадки фотографування бюлетенів, дві спроби винесення бюлетенів (одна спроба завершилася успішно), два випадки знищення бюлетенів, два випадки незаконної агітації, випадок знеструмлення дільниці, випадок внесення змін до списку виборців й один випадок втручання в роботу комісії.

Спостерігачі також зафіксували такі тенденції, які безпосередньо не є порушеннями, але фактично балансують "на межі": поквартирний обхід і заклик йти на вибори, підвезення виборців, а також представники екзит-полу, які перебували в приміщенні для голосування. "Прямої агітації під час цих дій не зафіксовано, тому це не є порушенням безпосередньо", - йдеться в повідомленні.

"Водночас громадські спостерігачі ДОО "КВУ" та "ОПОРА" зафіксували лише два інциденти в Красноармійську. Серед них - фотографування бюлетеня та внесення змін до списку виборців", - розповіла О.Айвазовська.

Як відомо, виборчі дільниці в Маріуполі та Красноармійську зачинилися, як і передбачено законодавством, о 20:00 неділі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА