11:02 01.12.2015

Нардеп від "Народного фронту" Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень

4 хв читати
Нардеп від "Народного фронту" Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень

Народний депутат України від фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку з корупційним скандалом, що вибухнув навколо його імені, та інформаційною кампанією, розгорнутою проти нього.

"Я приймаю рішення про складання депутатських повноважень і відмовляюся від депутатського імунітету", - заявив він в ефірі "Свободи слова" на телеканалі "ICTV" в понеділок увечері.

М.Мартиненко сказав, що вже у вівторок напише заяву про складання депутатських повноважень і проситиме парламент розглянути його на найближчому пленарному тижні і особисто має намір працювати над тим, щоб для цього знайшлася достатня кількість голосів.

Він також заявив, що проведе власне розслідування і обов'язково знайде і озвучить імена замовників розгорнутої проти нього інформаційної кампанії.

"Я веду власне розслідування про того, хто за цим стоїть", - зазначив М.Мартиненко, наголосивши, що замовниками цієї інформаційної атаки є "окремі олігархічні кола, пов'язані з Росією". "Я знаю, що на цю брудну кампанію в Україні й за кордоном - в Європі, США - витрачено вже близько $10 млн", - заявив М.Мартиненко.

За його словами, замовники інформкампанії проти нього мають дві мети. Що стосується політичного аспекту, то йдеться про загальну дестабілізацію ситуації в країні, повалення прозахідного уряду, перевиборів і реваншу проросійських сил.

З іншого боку, переконаний політик, ідеться про економічні інтереси олігархів, не згодних з діями його як голови парламентського комітету з ПЕК. "Я багато років послідовно обстоюю зменшення енергозалежності України від Росії. Сьогодні Україна майже повністю відмовилася від закупівлі російського газу і закуповує паливо в Європі за нижчими цінами", - заявив нардеп.

Він також наголосив, що послідовно обстоював перехід з російського на американське ядерне паливо фірми "Westinghouse". "Я домігся прийняття поправки до закону про ринок газу, за якою в олігархів держава відібрала контроль над облгазами, а провідний власник облгазів у країні - Фірташ", - заявив М.Мартиненко.

Також політик зазначив, що фальшиві звинувачення в корупції кидають тінь не лише особисто на нього, а й на Кабінет Міністрів і владу як таку.

Як повідомлялося, минулого четверга, 26 листопада, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко оприлюднив документи, які, за його словами, свідчать про те, що Швейцарія посилала запит на ім'я генерального прокурора України Віктора Шокіна з приводу розслідування кримінальної справи проти М.Мартиненка. Він також вимагає від генпрокурора внести подання на зняття недоторканності з М.Мартиненка.

Він розповів, що в документах ідеться про те, що М.Мартиненко інкримінують дві статті - відмивання грошей і отримання хабара. "Тут вказана вся фабула справи про те, що Bradcrest (компанія "Bradcrest Investment S.A". - ІФ) укладала договір із Skoda про те, що отримуватиме комісію за всі договори з "Енергоатомом", - розповів С. Лещенко.

Того ж дня М.Мартиненко заявив, що в Швейцарії йому не висувалися звинувачення або підозри, і незабаром має намір юридично довести, що не є акціонером або власником офшорної компанії, яка фігурує в обнародуваних С. Лещенко документах.

"Можу повторити: за ці три роки в Швейцарії мені не висували ні звинувачення, ні підозри. Зате пан Лещенко узяв на себе функцію прокурора і судді і звинувачує безпосередньо мене. Презумпція невинуватості - для нього порожній звук, не кажучи вже про елементарне додержання законодавства", - цитує прес-служба М.Мартиненка його коментар з приводу заяви народного депутата Сергія Лещенка (фракція "Блок Петра Порошенка").

За словами М.Мартиненка, йому відомо про розслідування в Швейцарії за фактом перевірки "якихось фінансових операцій". "Інформація про нібито мою причетність до цього була ініційована ззовні і вкинута на захід ще в 2012 році, за часів Януковича, коли я був в опозиції до його режиму. Швейцарські правоохоронці за формальними ознаками повинні були це перевірити. Більше того, я тоді сам запропонував швейцарській прокуратурі свою допомогу, щоб швидше все прояснити", - стверджує депутат.

"Стосовно оприлюднених Лещенком нібито "документів" - немає підтверджень їхньої достовірності і незрозуміло, яким чином вони були отримані, тому не можу їх ні спростувати, ні підтвердити. Можу ще раз висловити готовність надати будь-які пояснення швейцарській або будь-якій іншій прокуратурі у разі питань до мене", - зазначив М.Мартиненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА