12:11 06.12.2015

Екс-мер Києва Черновецький вирішив стати грузинським парламентарієм

2 хв читати
Екс-мер Києва Черновецький вирішив стати грузинським парламентарієм

Колишній мер Києва Леонід Черновецький, який з 2011 року проживає в Грузії і створив політичну партію "Щаслива Грузія", має намір взяти участь у майбутніх парламентських виборах, що відбудуться наступного року.

"Мене запитують, чому я створив свою партію. Та тому що у провідних партій у Грузії дуже слабкі позиції. Детально я поговорю про це пізніше, але зараз скажу, що маю намір увійти в парламент Грузії", - заявив журналістам у своєму будинку в місті Кобулеті Л.Чернівецький.

За його словами, партія "Щаслива Грузія" підтримуватиме європейські цінності і в разі входження до парламенту направить зусилля для підвищення розміру пенсій у Грузії.

Екс-мер Києва повідомив ще про одну свою ініціативу. Він призначив винагороду в розмірі 150 тисяч ларі (62 тисячі доларів США) за затримання і повернення до Грузії колишнього заступника начальника департаменту з виконання покарань Мегіса Кардави, який перебуває в розшуку грузинською прокуратурою за звинуваченням у нелюдському поводженні з ув'язненими.

Напередодні парламентських виборів у 2012 році коаліція "Грузинська мрія", що перемогла на них, активно використовувала відеоматеріали про зґвалтування та побиття в'язнів, у чому безпосередню участь брав М.Кардава.

За заявою грузинських експертів, саме ці "тюремні кадри", поширені за місяць до виборів, викликали обурення грузинського суспільства владою на чолі з екс-президентом Михайлом Саакашвілі і зумовили перемогу "Грузинської мрії" на виборах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА