11:33 09.12.2015

Луценко сподівається на внесення компромісного законопроекту щодо змін до Податкового кодексу на тижні

2 хв читати
Луценко сподівається на внесення компромісного законопроекту щодо змін до Податкового кодексу на тижні

Під час засідання Національної ради реформ знайдено компроміс за проектом змін до Податкового кодексу України, заявляє керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко і сподівається, що поточного тижня відповідний законопроект буде внесено до парламенту.

"Учора в цілому досягли розумного компромісу, і запропоноване рішення визначає стратегічний результат - запровадити три податки. Звичайно, всі ми хотіли б бачити цей варіант уже наступного року. Але статус воюючої країни, в якій 20% промисловості перебуває під окупацією, на жаль, не дозволяє цього зробити", - сказав він із трибуни Верховної Ради на засіданні в середу.

У "Блоці Петра Порошенка" сподіваються, що за підсумками Нацради реформ уряд і президент цього тижня внесуть до парламенту проект змін до Податкового кодексу з новими ставками податків.

"А протягом першого кварталу наступного року - внести законопроект про радикальне спрощення адміністрування всіх податків", - додав Ю.Луценко.

Він також закликав парламент розділити два політичні процеси - дебати навколо майбутнього уряду та дискусії щодо майбутніх податкового та бюджетного документів.

"Жоден прем'єр-міністр - ні нинішній, ні теоретичний новий - не зможе впоратися з управлінням країною без оновлення Податкового кодексу та прийняття бюджету до кінця поточного місяця", - наголосив політик.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів у своєму проекті податкової реформи пропонувало концепцію "все по 20", передбачаючи незначне підвищення поточних ставок податку на прибуток і ПДФО до 20%, збереження ставки ПДВ на рівні 20% і зниження ЄСВ до 20%.

На засіданні Нацради реформ 8 грудня президент України Петро Порошенко закликав до відмови від підвищення податкових ставок у рамках податкової реформи та запропонував поступове їх зниження в найближчі три роки.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив упевненість у тому, що, враховуючи позицію президента України, буде розроблено єдиний проект податкової реформи, і заявив про готовність уряду до компромісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА