12:38 23.12.2015

ВР призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу

2 хв читати
ВР призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу

За закон №3613 про проведення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) 27 березня 2016 року у середу проголосували 239 народних депутатів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", з першого разу парламентарії не змогли проголосувати за цей законопроект через брак голосів, проте через кілька хвилин цей законопроект знову було поставлено на голосування та ухвалено.

З фінального тексту законопроекту депутати прибрали перший пункт, який пропонував достроково припинити повноваження Криворізького міського голови Юрія Вілкула.

Проте, як заявив журналістам лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, представник "Опозиційного блоку" Ю. Вілкул вважатиметься екс-мером і виконуватиме обов'язки міського голови Кривого Рогу до виборів 27 березня 2016 року.

"Навіть якщо ви його відставите, він все одно буде колишнім мером (...) У будь-якому разі Ю. Вілкул буде екс-мером і він виконуватиме обов'язки доти, доки не відбудуться вибори. А далі все залежатиме від вибору жителів цього славного міста", - сказав Ю. Луценко журналістам у кулуарах парламенту в середу.

Як повідомлялося, на сайті ЦВК була оприлюднена інформація, згідно з якою представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул переміг у другому турі виборів міського голови Кривого Рогу, що відбулися 15 листопада. Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог подав скарги на порушення під час виборчого процесу, відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій.

Різниця між кандидатами станвоила 752 голоси (0,42% респондентів), при цьому у 6 з 7 районів міста лідирував Ю. Милобог. Жителі Кривого Рогу, не згодні з результатами виборів мера, вимагають скасування рішення міськвиборчкому. Водночас, голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що у ЦВК немає підстав ставити під сумнів результати виборів.

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань перевірки фактів порушень під час голосування на виборах мера Кривого Рогу рекомендувала призначити позачергові вибори. У Верховній Раді зареєстровано проект закону про проведення позачергових виборів Криворізького міського голови 27 березня 2016 року (№ 3613). Однак депутатам не вдалося минулого пленарного тижня проголосувати за цей документ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА