14:45 29.12.2015

Рейтинг Порошенка впав більш ніж удвічі – Геллап

2 хв читати

Рейтинг довіри громадян України до президента України Петра Порошенка з моменту інавгурації впав з 47% до 17% у липні-серпні 2015 року Про це свідчать результати оприлюдненого 23 грудня дослідження міжнародної соціологічної компанії "Геллап", повідомляє "Радіо Свобода" в понеділок.

Довіра українців до уряду, згідно з дослідженням, ще нижче: 8% у ньому впевнені, а 5% вважають, що уряд робить достатньо, щоб зменшувати корупцію в державі. Загалом, більше половини (65%) побоюються, що Україна "рухається у хибному напрямку".

Рейтинг П. Порошенка на рівні 17% в поточному році резонує з тим, що його попередник Віктор Янукович до подій на Майдані зберігав рівень підтримки на рівні 28%, пише "Геллап".

Згідно з опитуванням, П. Порошенко не має популярності в жодному регіоні України. "Найменшу кількість прихильників він має на проросійських Півдні і Сході України, де 10% або менше схвалюють його роботу. Це менше ніж мав В. Янукович у цих регіонах до Революції гідності", - інформує "Геллап". У північному регіоні (зокрема й Києві), діяльність П. Порошенка наразі схвалюють 21% українців, скільки ж схвалювали В. Януковича у 2013 році (20%). У західних та центральних областях П. Порошенка підтримують 22% опитаних.

Директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, коментуючи на "Радіо Свобода" результати опитування, нагадала, що всі українські президенти суттєво втрачали в рейтингу через рік-півтора після інавгурації. За словами соціолога, "рейтинг підтримки і виборчий рейтинг – не одне і те ж, адже українці часто схильні обирати менше зло" - "тобто: "Так, може він не такий, як ми очікували, але хто інший?". Падіння рейтингу не означає, що другий строк не можливий", – резюмувала І. Бекешкіна.

Опитування "Геллап" було проведено в липні і серпні 2015 року в Україні та оприлюднено 23 грудня. Під час особистої співбесіди було опитано тисячу громадян України віком 15 років і старше. Похибка становить ±3,8 процентного пункту за рівня довіри 95%.

В опитуванні "Геллап" в Україні у 2015 році не брали участі жителі АР Крим, що перебуває під окупацією, а також на територіях Донецької та Луганської областей, де були проблеми з безпекою. На ці райони припадає приблизно 2% дорослого населення України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА