15:39 12.01.2016

Критерії оцінювання доброчесності суддів у президентському проекті змін до Конституції чітко не прописані, але це і не потрібно – Філатов

1 хв читати
Критерії оцінювання доброчесності суддів у президентському проекті змін до Конституції чітко не прописані, але це і не потрібно – Філатов

Конституційний суд України у вівторок після обідньої перерви продовжив пленарне слухання з розгляду справи щодо конституційності внесеного до парламенту президентом України Петром Порошенком законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після перерви заступник глави Адміністрації президента України, представник глави держави в КСУ Олексій Філатов продовжив відповідати на запитання суддів після виступу з поясненнями по суті.

Так, відповідаючи на запитання про те, яким чином і хто оцінюватиме, зокрема, критерій доброчесності судді при проведенні оцінювання, О Філатов зазначив, що цей критерій стосується радше загальнолюдського сприйняття і не вимагає чіткого прописування в Конституції України.

"Сторони мають довіряти судді не лише як професійному юристу, але і як людині, що має високі моральні якості",- сказав О. Філатов, додавши, що очікування в суспільстві щодо цього питання досить високі.

При цьому представник президента в КС визнав, що зазначені норми в законопроекті дещо ідеалізовані. Він висловив думку, що певна частка суб'єктивізму буде не лише при проведенні перевірки суддів на добропорядність, але і при оцінюванні професійних якостей.

За словами О. Філатова, для оптимального проведення оцінювання суддів за критеріями, зокрема і добропорядності, необхідно належним чином сформувати систему підбору і перевірки суддівського корпусу України - Вищу раду правосуддя, Вищу кваліфікаційну комісію суддів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА