14:09 14.01.2016

ВР має врегулювати повноваження старост у населених пунктах об'єднаних територіальних громад

2 хв читати
ВР має врегулювати повноваження старост у населених пунктах об'єднаних територіальних громад

Верховна Рада України найближчим часом на законодавчому рівні має врегулювати питання повноважень старост у населених пунктах об'єднаних територіальних громад, наголошують в Адміністрації президента України.

"Думаю, що найближчим часом на найближчому засіданні Верховної Ради необхідно вирішити це питання", - заявив заступник глави Адміністрації президента Віталій Ковальчук на нараді з питань децентралізації під головуванням спікера парламенту Володимира Гройсмана у четвер у Києві.

За його словами, після того, як відбулися вибори в 159 об'єднаних територіальних громадах, постало питання обрання старост. Він нагадав, що згідно із законодавством старост обирають у селах, селищах за рішенням місцевої ради. "У деяких об'єднаних територіальних громадах прийняли рішення про проведення виборів старост, які будуть старостою не в одному, а в кількох населених пунктах", - додав В. Ковальчук.

Чиновник нагадав, що в законодавстві передбачено, що місцева рада приймає положення про старост. "Можливо, є сенс, щоб асоціації напрацювали рекомендації зі своїм баченням такого положення. Можливо, є сенс передбачити в законі право старост надавати певні адміністративні послуги", - пояснив заступник глави АП.

При цьому він вважає за доцільне передбачити в законодавстві наділення старост певними повноваженнями. "Тут є два шляхи: або вносити зміни до закону про місцеве самоврядування щодо повноважень старост, або взагалі підготувати окремий закон", - переконаний В. Ковальчук.

Водночас чиновник наголосив, що це необхідно зробити найближчим часом, оскільки до Центральної виборчої комісії вже звернулися об'єднані територіальні громади щодо проведення виборів старост.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА