15:48 16.01.2016

Спецпосланці канцлера ФРН і президента Франції відвідають Україну

2 хв читати
Спецпосланці канцлера ФРН і президента Франції відвідають Україну

Україну 18-19 січня 2016 року відвідають спеціальні посланці федерального канцлера Німеччини Крістоф Гойсген і президента Франції Жак Одібер.

Як повідомила в суботу прес-служба президента України, візит відбудеться в контексті розвитку домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, що відбулася 13 січня 2016 року.

"Під час зустрічей планується обговорення шляхів інтенсифікації виконання Мінських домовленостей, зокрема повного припинення вогню з боку бойовиків, відведення Росією важкого озброєння і звільнення усіх заручників", - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" джерело в українських дипколах, офіційні представники канцлера Німеччини і президента Франції найближчими днями також вирушать до Москви, де проведуть переговори з керівництвом РФ щодо виконання Мінських угод.

"Посланці Меркель і Олланда наступного тижня в Москві здійснюватимуть тиск на президента РФ Володимира Путіна з метою виконання мінських домовленостей", - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, під час телефонних переговорів А.Меркель, Ф.Олланд і президент України П. Порошенко визначили основні вимоги до РФ - негайне припинення вогню, відведення важкого озброєння і допуск представників ОБСЄ до всіх об'єктів на сході України. "Саме ці вимоги відвезуть у Москву представники Меркель та Олланда", - додав співрозмовник агентства.

За його словами, після візиту до РФ офіційні представники приїдуть у Київ для проведення консультацій щодо ситуації на Донбасі та стану виконання Мінських угод.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА