10:58 20.01.2016

Заступник голови АПУ і посол Нідерландів в Україні засудили антиукраїнську пропаганду напередодні референдуму щодо угоди про асоціацію з ЄС

3 хв читати
Заступник голови АПУ і посол Нідерландів в Україні засудили антиукраїнську пропаганду напередодні референдуму щодо угоди про асоціацію з ЄС

Заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв і посол Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер під час зустрічі у вівторок засудили черговий прояв агресивної пропаганди проти України напередодні консультативного референдуму в Нідерландах із питання укладення угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"19 січня заступник голови Адміністрації президента України К.Єлісєєв провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Кейсом Кломпенхаувером. Обговорювалася підготовка до консультативного референдуму в Нідерландах щодо угоди про асоціацію України з ЄС", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Під час зустрічі обговорювалася ситуація з псевдозверненням начебто бійців полку "Азов", в якому висловлювалися погрози нідерландській стороні.

"Ця фейкова постанова є цинічним проявом агресивної пропаганди, яка з усією очевидністю спрямована проти України, її міжнародного іміджу та угоди про асоціацію з ЄС", - наголосив К.Єлісєєв, додавши, що автори псевдозвернення намагаються всіма шляхами зупинити імплементацію та повноцінне набуття чинності цим документом.

Згідно з повідомленням, українська та нідерландська сторони висловили спільну позицію, що подібні фейкові акції не зможуть позначитися на високому рівні партнерства та співробітництва між двома країнами. "Пропагандистський крок, який мав на меті посіяти розбрат між українським та нідерландським народами, очікувано матиме зворотній ефект у світі, в якому сповідують цінності демократії, свободи і прав людини", - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, 18 січня в Інтернеті з'явилося відеозвернення невідомих осіб, в якому люди в камуфляжі, що називають себе бійцями полку "Азов", спалюють прапор Нідерландів і погрожують терактами. Провокація пов'язана із запланованим проведенням у Нідерландах консультативного референдуму у квітні цього року з питання укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Влада Нідерландів заявила, що врахує результати референдуму, проте це не зупинить європейської інтеграції України.

У русі "Азов" та однойменному полку заявили про непричетність до поширеного відеозвернення і зазначили, що заяви, які прозвучали у відеозверненні, не збігаються з їхньою позицією. В "Азові" також заявили про російський слід у створенні цього відеозвернення.

Керівництво МВС України поінформувало посольство Нідерландів про те, що відеоролик начебто від імені полку "Азов" із погрозами тероризму є провокацією.

Кіберполіція України вивчає всі деталі розміщення цього ролика в мережі.

Народний депутат України, почесний голова "Азова" Андрій Білецький наголосив, що для поширення відеоролика було використано спеціально створені на території РФ акаунти в соцмережах. "Перші акаунти, де з'явилося відео і як воно далі розкручувалося, - це були акаунти на території Росії, які були створені за п’ять хвилин до появи цього відео", - розповів він.

Пізніше народний депутат від фракції "Народний фронт", член колегії МВС Антон Геращенко також заявив, що публікація відеоролика і "весь процес його розкручування в російському, українському та зарубіжному сегменті відбувався з території Російської Федерації, що відстежили українські фахівці у сфері кібербезпеки". При цьому він зазначив, що це "одна з перших незграбних спроб тієї брехливої пропагандистської кампанії, яка чекає на Україну та Нідерланди в найближчі три місяці до референдуму".

За словами депутата, посол Нідерландів Кейс Кломпенхаувер "із розумінням поставився до цієї ситуації з урахуванням того, що Нідерланди та Україна вже зазнали брехливої пропагандистської кампанії щодо ураження російськими військовими малайзійського "Боїнга", внаслідок чого загинули 296 пасажирів, з яких понад 60% були громадянами Нідерландів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА