09:51 26.01.2016

Кемерон і Меркель визнали необхідність більш наполегливої роботи для реформування ЄС

2 хв читати
Кемерон і Меркель визнали необхідність більш наполегливої роботи для реформування ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон напередодні провів телефонні переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель, під час яких лідери обох країн погодилися, щоб потрібно зробити більше для реформування ЄС, йдеться в комюніке на сайті британського уряду.

"Обидва (лідера - ІФ) зробили висновок, що ще є над чим попрацювати напередодні засідання Європейської ради в лютому для того, щоб знайти правильні рішення", - наголошується в документі.

"Що стосується переговорів про перегляд (членства в ЄС - ІФ) Великобританії, вони погодилися, що з моменту засідання Європейської ради в грудні були досягнуті успіхи, і в ЄС дійсно існує бажання взяти до уваги занепокоєння британців у всіх чотирьох сферах (де Лондон висував вимоги до ЄС - ІФ)", - також йдеться в комюніке.

Крім цього, згідно із заявою, Д. Кемерон і А. Меркель обговорили міграційну кризу, дійшли висновку про необхідність зміцнити зовнішні кордони ЄС, а також співпрацювати з Туреччиною щодо імміграції.

Раніше Д. Кемерон висунув до ЄС вимоги щодо продовження членства Великобританії в ЄС.

Вимоги стосувалися чотирьох пунктів: взаємини між країнами єврозони та членами ЄС, які залишаються при своїх національних валютах; конкурентоспроможність економіки ЄС; суверенітет і підвищення ролі національних парламентів у союзних справах; питання соціального забезпечення та вільного пересування людей.

Д. Кемерон виступив з ініціативою встановити законодавчим шляхом ліміти на виплати трудових допомог і надання податкових пільг мігрантів з інших країн ЄС, а також пригрозив виходом країни з союзу, якщо лідери інших країн не дослухаються до вимог про реформи і про надання більших повноважень національним урядам і парламентам.

У грудні 2015 року пропозиції Лондона обговорювалися на саміті ЄС.

Глава Європейської ради Дональд Туск у січні заявив, що лідери 27 країн ЄС готові шукати компроміс щодо Великобританії стосовно членства в Європейському союзі.

До кінця 2017 року у Великобританії має відбутися референдум щодо членства в ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА