16:28 28.01.2016

Заява Яценюка про референдум щодо Конституції призвела до конфлікту між "Народним фронтом" і "БПП" - Луценко

2 хв читати
Заява Яценюка про референдум щодо Конституції призвела до конфлікту між "Народним фронтом" і "БПП" - Луценко

Заява прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про необхідність проведення в Україні референдуму з питання внесення змін до Конституції призвела до конфлікту між "Народним фронтом" та "Блоком Петра Порошенка", заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

"Я дійсно свідчу, що заява прем'єра викликала конфлікт із "БПП". Насамперед, я ніколи не думав, що керівник "Народного фронту" йтиме шляхами незабутнього Медведчука (Віктор Медведчук - український політик, екс-голова адміністрації президента Леоніда Кучми - ІФ), який протягнув антиконституційний закон про референдум, і яким зараз думає скористатися прем'єр-міністр", - сказав Ю.Луценко журналістам у Києві в четвер.

За його словами, "ігри в народні референдуми" у багатьох країнах, що перебувають в такому ж поганому стані, як Україна, "призводять до дуже неприємних тоталітарних явищ".

Як повідомлялося, 24 січня 2016 року прем'єр-міністр України А.Яценюк висловився за проведення референдуму щодо внесення змін до Конституції України.

Пізніше позицію прем'єр-міністра та голови політради партії "Народний фронт" про необхідність проведення референдуму з питання внесення змін до Конституції України в частині децентралізації підтримав міністр внутрішніх справ і член політради "Народного фронту" Арсен Аваков.

Парламентська фракція "Самопоміч" пропонує замість проведення референдуму з питань внесення змін до Конституції України повернутися до розгляду в першому читанні законопроекту про внесення змін до Основного закону щодо децентралізації.

Лідерка парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко підтримує ідею проведення референдуму з питань внесення змін до Конституції. При цьому вона від імені партії заявила, що "неприпустимо говорити про зміни до Конституції під диктат окупанта".

У свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що виступає за проведення референдуму з питання внесення змін до Конституції у березні, при чому на нього "винести одне питання - чи підтримує народ України надання особливого статусу Донбасу".

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що питання про статус Донбасу у складі України виносити на референдум не слід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА