11:34 02.02.2016

Україна готова до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки"

1 хв читати
Україна готова до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки"

Україна готова до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки наступного тижня в Парижі, повідомив глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

"Є шанс на проведення міністерської зустрічі в "нормандському форматі" наступного тижня. Ми готові до цього", - сказав П. Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Словаччини Мирославом Лайчаком у Києві у вівторок.

Як повідомлялося, 1 лютого на зустрічі в Берліні президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і радник президента Франції Жак Одибер домовилися, що наступна зустріч в "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ відбудеться в Парижі наступного тижня.

27 січня спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Мартін Сайдік заявив, що глави МЗС Росії, Німеччини, Франції та України можуть зустрітися до 10 лютого. "Наступна зустріч контактної групи запланована на 10 лютого. Але, можливо, в цей час відбудеться зустріч міністрів закордонних справ нормандського формату, тому не можу точно назвати дату наступної контактної групи - в цьому питанні потрібна гнучкість", - сказав М. Сайдік.

Раніше глава МЗС України П. Клімкін заявляв, що зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" може відбутися орієнтовно протягом другого тижня лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА