15:13 10.02.2016

Тристороння контактна група планує зібратися в Мінську 17 лютого - Гризлов

2 хв читати
Тристороння контактна група планує зібратися в Мінську 17 лютого - Гризлов

Найближче засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України намічене через тиждень, повідомив вповноважений представник РФ у Контактній групі, постійний член Ради безпеки РФ Борис Гризлов.

"Наступне засідання самої Контактної групи планують провести в Мінську 17 лютого", - сказав Б.Гризлов журналістам в середу.

Він звернув увагу на те, що цього тижня виповнюється рік з моменту підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод. "Це основний документ, яким керується у своїй роботі Контактна група з урегулювання ситуації в Україні; і своє основне завдання ми бачимо саме в тому, щоб домогтися його виконання", - заявив політик.

Він помітив, що зустрічі у рамках реалізації Мінських угод проводяться і сьогодні. Зокрема, в середу Мінську проходять засідання робочих груп з політичних, економічних питань і безпеки, зазначив він.

"Зокрема, обговорюються питання, передбачені пунктами 4 і 5 Комплексу заходів з виконання Мінських угод. Це, відповідно, умови проведення виборів, а також амністія", - пояснив Б.Гризлов.

Раніше передбачалося, що засідання Контактної групи буде проведено 12 лютого "у форматі відеоконференції". Проте в середу повпред самопроголошеної "ЛНР" Владислав Дейнего повідомив, що відеоконференція скасована.

Повпред ЛНР зазначив, що пропозиція про зустріч Контактної групи 17 лютого надійшла від представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. "Ця пропозиція узгоджується, сторони її розглядають ", - сказав В. Дейнего.

6 лютого представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що чергове засідання групи в Мінську потрібно проводити після зустрічі міністрів закордонних справ країн "Нормандської четвірки" в Мюнхені. З такою пропозицією Л.Кучма звернувся до спеціального представника чинного глави ОБСЄ в Тристоронній контактній групі Мартіна Зайдіка.

Як повідомив 5 лютого глава МЗС України Павло Клімкін, обговорюється можливість проведення міністерської зустрічі "Нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) 13 лютого в Мюнхені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА