16:47 11.02.2016

РФ не виконала жодного пункту Мінських домовленостей - заява МЗС України

2 хв читати
РФ не виконала жодного пункту Мінських домовленостей - заява МЗС України

РФ, як підписант мінських домовленостей, що містять мінський протокол, меморандум і пакет з імплементації цих домовленостей, не виконала жодного з пунктів цих домовленостей, заявляють в МЗС України.

"Станом на сьогодні жоден з цих пунктів не виконаний. Контрольовані Росією НЗФ продовжують систематично й інтенсивно обстрілювати позиції ЗСУ, за січень було 1,2 тис. обстрілів уздовж лінії розмежування. Фіксуються випадки невідведення важкого озброєння", - заявила спікер МЗС України Мар'яна Беца на брифінгу в четвер в Києві.

Вона повідомила, що також зафіксовано неодноразові факти перешкоджання діяльності спостерігачам СММ ОБСЄ, місію не пускають до кордону, є випадки обстрілу патрулів. "Російська сторона продовжує переправляти через неконтрольовані Україною ділянки кордону в Донецькій і Луганській областях озброєння, техніку і найманців. НЗФ отримують з Росії всебічну матеріально-технічну підтримку", - сказала спікер МЗС.

Крім того, за її словами, 9 лютого СБУ отримала докази "співпраці з терористами офіцерів російської групи в СЦКК: є докази того, що під прикриттям мандату СЦКК російські кадрові військові беруть участь і керують навчаннями НЗФ, а також постачають на окуповану територію військово-методичну літературу".

"Такі дії суперечать заявленій Росією готовності до мирного врегулювання і свідчать про абсолютне небажання виконувати свої зобов'язання за мінськими угодами, загрожують зривом мирного процесу на Донбасі. Ми закликаємо світову спільноту посилити вплив на РФ для забезпечення виконання мінських домовленостей в повному обсязі", - заявила М. Беца.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА