11:32 17.02.2016

Фракція "Батьківщина" заявляє про вихід із парламентської коаліції

2 хв читати
Фракція "Батьківщина" заявляє про вихід із парламентської коаліції

Фракція "Батьківщина" ухвалила рішення залишити парламентську коаліцію і закликає всіх парламентарів наслідувати її приклад, заявляє лідер фракції Юлія Тимошенко.

"Фракція "Батьківщина" сьогодні на своєму ранковому засіданні прийняла єдине можливе рішення - вихід із коаліції", - сказала вона в кулуарах парламенту в середу вранці.

Лідер фракції пояснила, що, на думку членів фракції, коаліції демократичних сил у Верховній Раді "немає і ніколи не існувало".

"Ми вимушені констатувати, що коаліції демократичних сил, проєвропейської коаліції в цьому парламенті ніколи не існувало. Завжди існувала тіньова, кулуарна, кланова, політична коаліція, яка формувала уряд, правила країною і яка довела країну до крайньої міри руйнування нашого життя", - зазначила політик.

Вона наголосила, що ситуація, в якій нині перебуває Україна, є наслідком правління саме такої коаліції.

Ю.Тимошенко закликала інші політичні сили наслідувати приклад "Батьківщини".

"Рішення Конституційного Суду від 6 квітня 2010 року дозволяє в індивідуальному порядку народним депутатам і увійти в коаліцію, і вийти з коаліції. Сьогодні долю коаліції вирішуватиме кожен", - сказала Ю.Тимошенко.

Відповідаючи на запитання, чи говорила фракція "Батьківщина" з колегами з фракції "Самопоміч" про те, щоб останні вчинили так само і вийшли з коаліції, Ю.Тимошенко сказала: "Зараз говоритимемо".

Раніше в середу фракція "Самопоміч" не брала участі в ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України. "Якщо вони вважають, що можуть працювати, не зважаючи на думку фракції, в коаліції без членів коаліції, то ми не потрібні в залі", - сказала народний депутат із фракції "Самопоміч" Олена Сотник.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, до фракцій, що становлять парламентську коаліцію "Європейська Україна", входили 262 народні депутати. Без "Батьківщини" залишиться 243 депутати за мінімально необхідних 226 для формування більшості.

У разі виходу з коаліції фракції "Самопомочі", в якій 26 осіб, "Європейська Україна" втрачає більшість у парламенті і відповідно припиняє своє існування.

Як повідомлялося, 27 листопада 2014 року п'ять створених фракцій у Верховній Раді України VIII скликання ухвалили рішення про створення парламентської коаліції. До парламентської більшості увійшли фракції "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та "Батьківщини".

Наприкінці 2015 року коаліцію покинула фракція Радикальної партії. Також відбуваються постійні тертя між "Блоком Порошенка" та "Народним фронтом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА