13:24 27.02.2016

Підтримка Росією режиму Асада призвела до катастрофи в Сирії - делегація України в РБ ООН

2 хв читати
Підтримка Росією режиму Асада призвела до катастрофи в Сирії - делегація України в РБ ООН

Делегація України в Раді безпеки ООН заявила, що підтримка Росією режиму президента Сирії Башара Асада призвела до катастрофи в Сирії, повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Делегація України підтримала ухвалення 26 лютого ц. р. резолюції Ради безпеки ООН щодо режиму припинення вогню в Сирії. Висловлюємо сподівання, що цей крок сприятиме деескалації сирійського конфлікту. Водночас делегація України після ухвалення резолюції зробила заяву, в якій наголосила, що саме підтримка Росією режиму Асада значною мірою призвела до нинішньої катастрофи в Сирії і драматичного розвитку ситуації протягом останніх місяців", - йдеться в коментарі МЗС України щодо ухвалення резолюції РБ ООН стосовно режиму припинення вогню в Сирії, який у суботу поширила прес-служба відомства.

У коментарі наголошується, що Росія, будучи де-факто стороною конфлікту, "намагається нав'язати себе як посередника з врегулювання". "Нам добре знайомий такий підхід, адже Москва застосовує ту саму тактику, що і на Донбасі. Росія так само розпалює насильство в Сирії, зокрема, відправляє своїх військових, постачає озброєння, здійснює бойові операції і вдається до брудної пропаганди", - заявляють в МЗС України.

У відомстві зазначають, що "Кремль підписує домовленості про припинення вогню і одразу ж нахабно порушує їх".

У коментарі МЗС України наголошується, що, на жаль, пропозиції України щодо збалансування тексту проекту резолюції РБ ООН з припинення вогню в Сирії не були належним чином враховані, але "з огляду на необхідність негайного вирішення ситуації в цій країні, українська делегація, тим не менш, ухвалила рішення підтримати проект цієї резолюції".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА