10:52 10.03.2016

Гройсман допускає голосування за відставку Шокіна наступного тижня

2 хв читати
Гройсман допускає голосування за відставку Шокіна наступного тижня

Регламентний комітет Верховної Ради України у понеділок, 14 березня, розгляне висновки профільного комітету за поданням президента України на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, і воно може бути винесено на голосування парламенту вже наступного тижня, повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"Щойно надійшло подання на звільнення генпрокурора, я його направив до комітету. Зараз він відпрацює і буде висновок. У понеділок воно буде на регламентному комітеті", - сказав він у кулуарах інвестиційної конференції "Драгон Капітал" у Києві в четвер.

При цьому голова Верховної Ради наголосив, що у разі винесення позитивного рішення комітетом, він передасть подання на голосування.

Як повідомлялося, 16 лютого президент Петро Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В. Шокіна подати у відставку.

19 лютого прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко повідомив, що заява В, Шокіна про звільнення з посади генпрокурора надійшла до Адміністрації президента.

Того ж дня П. Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення В. Шокіна з посади генпрокурора. 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення президентом України генпрокурора В. Шокіна зареєстрований на сайті Верховної Ради.

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Водночас, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що призеде до його відставки з посади.

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, наступне пленарне засідання розпочнеться 15 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА