15:26 11.03.2016

ПАРЄ готує окрему резолюцію щодо Н.Савченко

2 хв читати
ПАРЄ готує окрему резолюцію щодо Н.Савченко

Парламентська асамблея Ради Європи підготує окрему резолюцію у зв'язку з ситуацією з утримуваною в російському СІЗО української льотчицею, депутатом і членом української делегації в ПАРЄ Надією Савченко, повідомляє народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Парламентська асамблея робитиме окрему резолюцію щодо Надії Савченко з наслідками для російської влади. І, схоже, список Савченко, схожий на список Магнітського, стає дедалі більш реальною справою, оскільки вже лунають пропозиції про введення цього списку і з боку ПАРЄ, і з боку Європейського парламенту", - сказав В. Ар'єв у п'ятницю на брифінгу в Києві, повідомляє прес-служба "Блоку Порошенка".

Крім того, розповів український парламентарій, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд досі ніяк не відреагував на ситуацію з Н.Савченко.

"3 березня, під час засідання бюро Асамблеї, я звернувся до президента ПАРЄ Педро Аграмунту та генерального секретаря Ради Європи Турбйорну Ягланду з тим, щоб вони здійснили максимальні дії зі свого боку для звільнення Н.Савченко. Адже Т. Ягланд має прямі контакти з нинішнім російським урядом", - повідомив він.

Водночас, розповів депутат, президент ПАРЄ зробив заяву про звільнення Н.Савченко, але, оскільки російська делегація до підтвердження її повноважень в Асамблеї припинила всі контакти з Асамблеєю та її керівництвом, це звернення залишилося без уваги.

В. Ар'єв також зазначив, що 9 березня було оприлюднено заяву голови Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ), глави МЗС Болгарії Даніеля Мітова. Водночас, він додав, що його"звернення до Турбйорна Ягланда залишилося без уваги".

"Тому вчора я, від імені делегації, направив йому листа, щоб він доклав усіх зусиль для звільнення Надії Савченко, а саме-за його контактами з російською владою. У листі були викладені абсолютно всі аргументи щодо строковості подій, але досі ми не отримали жодної відповіді", - сказав український парламентарій.

Голова делегації Верховної Ради також зазначив, що європейські парламентарії підписують петицію про звільнення Н.Савченко, яку ініціювали видатні особистості з різних країн.

"Потрібно зробити все можливе для звільнення Савченко. Європейські колеги мене підтримали і сказали, що будуть поширювати петицію всередині національних парламентів своїх країн, і також вимагати від своїх урядів робити всі необхідні кроки для звільнення Надії Савченко. Ці кроки будуть сформовані найближчим часом", - наголосив В. Ар'єв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА