15:05 14.03.2016

У "Народному фронті" пропонують надати меджлісу кримських татар державний статус

2 хв читати
У "Народному фронті" пропонують надати меджлісу кримських татар державний статус

Народний депутат України Георгій Логвинський (фракція "Народний фронт") пропонує надати меджлісу кримськотатарського народу державний статус.

"На сьогодні ми розробляємо законопроект про те, як можна надати меджлісу статус державного органу самовизначення", - сказав Г.Логвинський на прес-конференції в Києві в понеділок.

Він нагадав, що нині меджліс не є фондом чи іншою юридичною організацією, раніше він функціонував як рада при президенті України. При цьому він послався на наявну міжнародну практику. За словами депутата, таким чином не можна буде заборонити держорган іншої країни, "тоді необхідно забороняти всю країну".

"Ми зобов'язані надати меджлісу державний статус, оскільки функції, які він виконує, - це функції державні, він захищає цілісність своєї країни", - сказав він.

Крім того, Г.Логвинський має намір розширити перелік таких держорганів. "Я дотримуюся жорсткіших заходів і наполягатиму в парламенті, щоб був уповноважений у справах кримськотатарського народу, омбудсмен кримськотатарського народу, парламент, виконавчі органи", - додав він.

Г.Логвинський розповів, що прагнення "кримської влади" через суд визнати меджліс екстремістською організацією має конкретну мету - щоб не лише члени меджлісу або члени курултаю, а й усі люди, які перебувають із ними у відносинах, автоматично вважалися співучасниками злочинів. За його словами, це в подальшому відкриває "для репресивних органів" у Криму можливість не вигадувати приводів - пограбування, бійки тощо, а просто писати одну фразу - "спілкувався з членом меджлісу".

Депутат також зазначив, що претензії до меджлісу у "кримської влади" обумовлені тим, що ця структура діє в Криму в інтересах держави та громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА