12:35 17.03.2016

Путін сказав Обамі, що прохання про звільнення Савченко не можуть бути виконані, оскільки це втручання в роботу суду

1 хв читати
Путін сказав Обамі, що прохання про звільнення Савченко не можуть бути виконані, оскільки це втручання в роботу суду

Президент РФ Володимир Путін сказав у телефонній розмові президентові США Бараку Обамі, що прохання про звільнення українки Надії Савченко є втручанням у судовий процес і тому не можуть бути виконані, повідомив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

"Президент неодноразово надавав роз'яснення на цей рахунок, і закордонним колегам, і на інших рівнях надавались роз'яснення, що йдеться про судовий процес, і будь-яке втручання ззовні в юрисдикцію наших судів є неприпустимим, воно неможливо", - зазначив Д. Пєсков, відповідаючи у четвер на запитання журналістів.

"Поки що надавати якісь оцінки і ще щось до завершення судового процесу і до винесення вироку неможливо", - наголосив прес-секретар.

Напередодні прес-секретар посольства США в Москві Вільям Стівенс повідомив "Інтерфаксу", що Б. Обама під час телефонної розмови з В. Путіним 14 березня закликав свого колегу "звільнити затриману льотчицю і парламентарія Савченко відповідно до положень мінських домовленостей про необхідність звільнення всіх незаконно утримуваних осіб".

Н.Савченко з липня 2014 року перебуває в РФ під вартою за звинуваченням у вбивстві російських журналістів на сході України. Вона всі звинувачення відкидає і заявляє, що була насильно вивезена до РФ.

Кримінальну справу стосовно Н.Савченко розглядає Донецький міський суд Ростовської області. Оголошення вироку почнеться 21 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА