17:38 22.03.2016

Яресько готова сформувати технократичний уряд України

2 хв читати
Яресько готова сформувати технократичний уряд України

Глава Міністерства фінансів Наталія Яресько заявила, що готова сформувати технократичний уряд, міністри якого не мають політичного минулого, не підкоряються жодному олігарху або "друзям" політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє.

"Я готова зібрати таку команду, яка прямо зараз здатна працювати в інтересах всієї країни, всіх її громадян, а не окремих політичних або бізнес-груп", - написала Наталія Яресько на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

Глава Мінфіну написала, що кілька тижнів тому президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонували їй розпочати діалог і представити свій план швидкого виведення країни з кризи.

"Останніми тижнями шириться багато різних чуток і припущень, тому я вирішила поділитися своїми думками з цього приводу", - написала вона.

На думку Н.Яресько, в Україні настав момент, коли потрібно деполітизувати економічні процеси, і сконцентрувати і об'єднати кращі таланти і ресурси для подолання безпрецедентних викликів. Для цього уряд має сконцентруватися на двох головних питаннях: відновлення довіри громадян та зростання української економіки. Глава Мінфіну вважає, що країні необхідно не просто зробити один або два кроки вперед, але зробити великий стрибок. З цим завданням може впоратися лише технократичний уряд, наголосила вона.

На думку Н.Яресько, технократичний уряд має бути сформований, виходячи з принципів, перший з яких: члени уряду мають бути незалежні від партій і зацікавлених сторін, а головний критерій для відбору в команду – бездоганна репутація. Ще однією вимогою вона назвала нетерпимість до корупції та політичного втручання, а також відстороненість від участі у наступних виборах, і від політичної кар'єри. Вона вважає, що до уряду мають увійти досвідчені кризові менеджери з досвідом успішного реформування та управління.

Глава Мінфіну, яку в ЗМІ називали одним з претендентів на посаду прем'єр-міністра, наголосила, що ніколи не прагнула до високих посад і не має планів або бажання збудувати політичну кар'єру в майбутньому.

"Єдине моє прагнення – провести в Україні реформи, що забезпечать економічне зростання, розвиток демократичного суспільства, підвищення добробуту кожного українця", - написала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА