14:10 28.03.2016

У разі збереження за Яценюком посади прем'єра першим віце-прем'єром має бути Яресько - Аваков

2 хв читати
У разі збереження за Яценюком посади прем'єра першим віце-прем'єром має бути Яресько - Аваков

У разі, якщо чинний прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час переформатування складу уряду збереже за собою свою посаду, пост першого віце-прем'єра повинна отримати міністр фінансів Наталія Яресько, заявляє міністр внутрішніх справ України, член партії "Народний фронт" Арсен Аваков.

"Якщо ми говоримо про уряд Яценюка, про переформатування цього уряду, ми бачимо кілька красивих, чітких позицій для нас. Вони полягають в тому, щоб ми запропонували першим віце-прем'єром - міністром фінансів Наталію Яресько", - сказав А.Аваков в інтерв'ю "Еспресо TV", опублікованому на його сторінці в Facebook в понеділок.

На запитання, чи згодна Н.Яресько обійняти таку посаду, міністр відповів, що з нею це питання обговорювалося. "Було активне обговорення її активної публічної позиції, і ми з нею обговорювали, що вона зможе взяти на себе блок економічних реформ, блок фінансової роботи. Зокрема частина Мінекономіки, планової фінансової роботи, бюджетний, податковий та інші компоненти. Це було б дуже гармонійно. Ми з нею це обговорювали досить активно. Це була для неї, мені здається, одна з гідних альтернатив", - сказав А.Аваков.

При цьому він заявив, що бачить лише два варіанти розвитку подій у разі формування нової коаліції: "Це новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Яценюком і новий уряд на чолі з іншим прем'єр-міністром". За словами міністра, він може міркувати про склад нового уряду тільки якщо це буде уряд на чолі з А.Яценюком, "тому що тут мені більш-менш зрозуміла конфігурація".

"Ми запропонували зміну кількох міністрів нинішнього уряду, зокрема, міністра енергетики, заміщення вакансій міністра екології, міністра охорони здоров'я. У нашому уряді ми передбачали, що Мінекономіки буде трансформовано: частина його перейде Мінфіну, частина - Мінекології, частина - вийде як окрема служба, яку зараз очолює Наталія Микольська, зовнішній торговий представник України за кордоном", - розповів А.Аваков.

Він зазначив, що було б ефективніше, якби Мінекономіки "діяло за іншою моделлю, яка ближча до американської, і низка таких пропозицій у нас є".

При цьому А.Аваков заявив, що називати на цьому етапі прізвища "не дуже коректно". "Все ж це серйозні, відповідальні люди. Це відповідальний крок політиків. Коли така композиція коаліції в парламенті складеться, ми про це говоритимемо серйозно", - заявив А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА