12:06 29.03.2016

Колишній віце-прем'єр Словаччини Міклош попередньо погодився увійти до уряду України за умови збереження громадянства

2 хв читати
Колишній віце-прем'єр Словаччини Міклош попередньо погодився увійти до уряду України за умови збереження громадянства

Колишній віце-прем'єр і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, що останній рік консультує українських міністрів фінансів і економіки, дав попередню згоду на входження в уряд Володимира Гройсмана, проте за умови збереження за ним словацького громадянства, повідомляє словацьке видання Dennik N.

"Я отримав пропозицію (увійти) в уряд і дав попередню згоду на висунення моєї кандидатури після виконання певних умов, як пов'язаних з програмою і персоналом, так і тих, що стосуються громадянства", - сказав І.Миклош Dennik N.

За його словами, про його можливе призначення віце-прем'єром і міністром фінансів ішлося на зустрічі з президентом Петром Порошенком і підтримуваним ним кандидатом у прем'єри Володимиром Гройсманом.

Він нагадав, що не балотувався на нещодавніх парламентських виборах у Словаччині й не має наміру найближчими роками брати участі в словацькій політиці.

Як повідомлялося, І.Міклош був міністром приватизації в Словаччині в 1991-1992 роках, віце-прем'єр-міністром економіки Словаччини в 1998-2002 роках, міністром фінансів в 2002-2006 і 2010-2012 роках, а також депутатом Народної Ради Словаччини в 2006-2010 роках. Нині є членом консультативної ради групи економістів VoxUkraine.

І.Міклош з лютого 2015 року є радником міністрів фінансів Наталії Яресько і економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. У травні 2015 року екс-віце-прем'єр Словаччини спільно з главою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрували громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як.

І.Міклош минулого року також очолював експертну групу при Мінекономрозвитку з розробки стратегії економічного розвитку України на найближчі десять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА