18:18 31.03.2016

Порошенко проти розриву дипвідносин із Росією, необхідно зосередитися на виконанні Мінських домовленостей

1 хв читати
Порошенко проти розриву дипвідносин із Росією, необхідно зосередитися на виконанні Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко не підтримує ідеї розриву дипломатичних відносин із Росією та вважає, що зусилля необхідно зосередити на виконанні Мінських домовленостей.

"Рада не підтримає цього законопроекту. Давайте це навіть не обговорюватимемо", - сказав він під час спілкування з українською громадою у Вашингтоні в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи підпише він законопроект про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією у разі ухвалення його парламентом.

Водночас глава держави висловив упевненість, що зусилля необхідно зосередити на повному виконанні Мінських домовленостей.

"Це ініціатива (законопроект) кількох депутатів. Наш мирний план - це імплементація Мінських домовленостей", - зазначив П.Порошенко.

За його словами, необхідно організувати ефективну координацію з метою чинення тиску на Росію, щоб вона виконала свої зобов'язання у рамках цих угод, зокрема, йдеться про виведення російських військ, техніки та озброєнь, що дасть змогу стабілізувати ситуацію в регіоні та провести вибори на Донбасі.

Як повідомлялося, наприкінці березня комітет із закордонних справ Верховної Ради схвалив проект постанови №4221 про припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Проект постанови про припинення дипломатичних відносин із РФ було зареєстровано 15 березня. Його авторами є депутати фракції Радикальної партії Оксана Корчинська та Юрій-Богдан Шухевич, депутат фракції "Блоку Петра Порошенко" Олег Петренко, депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко та позафракційний Володимир Парасюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА