18:09 27.04.2016

Скасування соціальної норми споживання газу підвищує на нього ціну для малозабезпечених у 2,3 рази, зазначає Тимошенко

2 хв читати
Скасування соціальної норми споживання газу підвищує на нього ціну для малозабезпечених у 2,3 рази, зазначає Тимошенко

Рішенням про встановлення нових цін на природний газ для населення з одночасним скасуванням соціальної норми, що передбачає споживання 1,2 тис куб м газу за пільговою ціною 3600 грн уряд збільшив ціну на газ для населення фактично вдвічі, зазначає лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Що зробив сьогодні Гройсман (прем'єр-міністр України Володимир Гройсман – ІФ)? Він майже удвічі підняв цінусаме для тих, для кого була пільгова ціна 3 тис 600 гривень, для тих, хто споживав менше 1 тис 200 кубічних метрів на рік. Він встановив для них ціну... 6 тис 879 гривень, подвоївши ціну", - сказала Ю. Тимошенко на прес-конференції під час наради місцевих депутатів "Батьківщини" в м. Бровари Київської області.

Як повідомляє прес-служба партії, політик пояснила, що раніше населення платило за газ за двома цінами, залежнос від обсягу споживання, а "прем'єр уніфікував ціну на газ для всіх українців - як для заможних, так і бідних – 6 тис 879 гривень за тисячу кубічних метрів і для опалення, і для побутового споживання". Ю. Тимошенко вважає, що від такого рішення уряду передусім постраждають найбільш вразливі верстви населення, які і так намагалися економити на газі і вкластися в пільгову соціальну норму 1,2 тис куб м в рік.

"Гройсман вирішив, що люди дуже мало платять за опалення. Він вибрав момент, коли опалювальний сезон вже завершено, і нібито можна замовчати це підвищення", - додала вона.

Лідер фракції "Батьківщина" зазначила, що нинішні рішення уряду є злочином проти населення України. "Це несумісно вже з життям багатьох сімей в Україні. Навіть такі багаторазово згадані меморандуми МВФ не передбачають такого екстремального підвищення ціни на газ", - сказала Ю. Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА