15:39 06.05.2016

До Києва не надходила офіційна інформація про начебто затримання Ставицького в Ізраїлі

2 хв читати

У Генеральній прокуратурі України поки що немає офіційної інформації щодо затримання в Ізраїлі екс-міністра палива та енергетики України Едуарда Ставицького.

"У нас наразі немає підтвердження цієї інформації", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк у п'ятницю.

При цьому він поінформував, що органи прокуратури України звернулися в український Інтерпол, щоб ті за своїми каналами зв'язалися з ізраїльськими колегами й отримали необхідну інформацію.

У свою чергу директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив журналістам: "Якихось офіційних коментарів від ізраїльської сторони в МВС немає".

Обізнане джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Е.Ставицького обшукували раніше, а офіційного підтвердження про його затримання в Ізраїлі дійсно поки що немає. "Скажу точно, що обшук у Ставицького відбувся ще кілька тижнів тому. Тоді в нього знайшли багато грошей, походження яких він не зміг пояснити", - повідомив співрозмовник агентства.

У Міністерстві закордонних справ України офіційної інформації про затримання Е.Ставицького поки що не мають.

При цьому в посольстві України в Ізраїлі агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що раніше Генпрокуратура України відправляла запит до правоохоронних служб Ізраїлю на арешт та відправку Е.Ставицького в Україну.

Сам Е.Ставицький в ефірі телеканалу "112. Україна" під час включення з Тель-Авіва (Ізраїль) заявив, що інформація про його затримання в Ізраїлі та проведенні в нього обшуків недостовірна: " Це просто фейкова інформація. (...)Я вважаю, що те, що відбувається останніми тижнями з моєю сім'єю та мною, це просто тиск із метою, як я вже говорив раніше, шантажу та використання моєї так званої справи в корисливих інтересах особами, які зараз борються за крісло генерального прокурора".

На уточнювальне запитання, чи відбувалися в нього обшуки в п'ятницю або раніше, він сказав: "Стосовно справи, яка здійснюється проти мене, ніякі процесуальні дії не ведуться".

У п'ятницю українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що Е.Ставицький був затриманий в Ізраїлі силами служби безпеки цієї країни під час спроби вилетіти до РФ під ім'ям громадянина Ізраїлю Натана Розенберга. Після цього у нього вдома було проведено обшук, під час якого було вилучено закордонні паспорти, велику суму готівки, годинник та коштовності.

Як повідомлялося, 24 березня 2014 року Генеральна прокуратура оголосила Е.Ставицького в розшук. Екс-чиновника підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

4 серпня на сайті Інтерполу з'явилася інформація, що Е.Ставицького оголошено в розшук за лінією організації. Згідно з інформацією, Україна розшукує Е.Ставицького за обвинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА