13:37 15.05.2016

Биківнянські могили стали спільним некрополем українців і поляків, елементом пам'яті про спільну боротьбу з тоталітаризмом

1 хв читати
Биківнянські могили стали спільним некрополем українців і поляків, елементом пам'яті про спільну боротьбу з тоталітаризмом

Президент України Петро Порошенко вранці в неділю вшанував пам'ять жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили", розташованому під Києвом.

"Биківнянське поховання тих, хто загинув від сталінських репресій, є найбільшим на території України. Але криваве павутиння незліченних кладовищ, ідентифікованих і безіменних, виявлених і досі не віднайдених, - воно у безлічі таких лісів та ярів по всій Україні окреслює карту злочинів комунізму", - сказав президент.

Він зазначив, що точної кількості похованих у цьому місці не встановлено, Український інститут національної пам'яті називає цифри від 15 тис. до 100 тис. осіб.

"Сталінський режим прагнув знищити еліту української нації – вчених, письменників, діячів культури", - сказав П.Порошенко, зазначивши, що сьогодні їх називають "розстріляним відродженням".

"У Биківні в 1940 році "енкаведисти" розстріляли також тисячі польських офіцерів, що було прямим наслідком союзних відносин Гітлера та Сталіна на початку Другої світової. Биківня стала спільним некрополем для українців та поляків, важливим елементом спільної пам’яті і нашої спільної боротьби з радянським тоталітаризмом та імперією за "вашу і нашу свободу", - сказав П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА