09:50 23.05.2016

Порошенко та лідери кримськотатарського народу беруть участь у гуманітарному саміті ООН у Стамбулі

2 хв читати
Порошенко та лідери кримськотатарського народу беруть участь у гуманітарному саміті ООН у Стамбулі

Президент України Петро Порошенко і лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв та Рефат Чубаров беруть участь у Всесвітньому гуманітарному саміті ООН, який відбувається в Стамбулі (Туреччина), повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Президент України разом із Мустафою Джемілєвим і Рефатом Чубаровим бере участь у першому в історії Всесвітньому гуманітарному саміті ООН", - написав С.Цеголко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Як повідомляє прес-служба президента України, робочий візит П.Порошенка до Туреччини для участі у Всесвітньому гуманітарному саміті відбудеться 22-23 травня.

За інформацією прес-служби глави Української держави, П.Порошенко виступить із програмною заявою під час пленарного засідання Всесвітнього гуманітарного саміту. Крім того, передбачена участь президента України в круглому столі високого рівня "Політичне лідерство заради запобігання та припинення конфліктів".

"Програма візиту передбачає проведення зустрічей глави Української держави з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. На полях саміту П.Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав. Зокрема, заплановані зустрічі президента України з президентом Словацької Республіки Андрієм Кіскою, прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте", - поінформувала прес-служба.

Як повідомляється, під час робочого візиту до Стамбула президента крани супроводжують міністр України з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, народний депутат України, лідер кримськотатарського народу М.Джемілєв і народний депутат України, голова меджлісу кримськотатарського народу Р.Чубаров.

На 23 травня за ініціативою української сторони заплановано проведення паралельного заходу на тему "Гуманітарні потреби постраждалих в Україні з окремим фокусом на питаннях кримськотатарського народу і ролі уряду та громадянського суспільства в наданні допомоги".

Як зазначено, Всесвітній гуманітарний саміт - перша в історії ООН зустріч на найвищому рівні, повністю присвячена гуманітарній тематиці. Про свою участь на найвищому політичному рівні заявили майже 40 країн.

Метою проведення саміту є визначення конкретних кроків, необхідних для поліпшення реагування на наявні гуманітарні виклики, зокрема, ті, які спричинені конфліктами, та вироблення адекватних механізмів запобігання виникненню нових гуманітарних проблем". Організатори очікують, що у рамках участі в саміті держави-члени оголосять зобов'язання політичного, нормативно-правового, інституціонального та фінансового характеру на підтримку "Порядку денного для людства", - йдеться в повідомленні.

Окрім генсека ООН, на саміті будуть голови програм, фондів і спеціалізованих установ системи ООН - Програми розвитку ООН, Світового банку, Міжнародного валютного фонду, Всесвітньої організації охорони здоров'я, Продовольчої та сільськогосподарської організації, Фонду народонаселення ООН, а також Міжнародної організації з міграції, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Міжнародної федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА