14:39 01.06.2016

Рада залишила в силі рішення про перейменування Дніпропетровська на Дніпро

2 хв читати
Рада залишила в силі рішення про перейменування Дніпропетровська на Дніпро

Верховна Рада не скасувала свого рішення від 19 травня про перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро

За постанову (№3864-п) про скасування рішення Верховної Ради від 19 травня про прийняття в цілому проекту постанови про перейменування міста Дніпропетровська та Дніпропетровської області проголосували 18 народних депутатів.

Крім того, парламент також не підтримав постанову №4085-п про скасування рішення Верховної Ради про перейменування м. Комсомольськ Полтавської області на Горішні Плавні. За нього проголосували 20 народних депутатів.

Після голосування голова Верховної Ради України Андрій Парубій невідкладно підписав обидва постанови про перейменування №3864 і №4085. Вони вступають у силу одразу після публікації.

Як зазначив під час обговорення проекту постанови №3864-п один з його авторів Олександр Вілкул (фракція "Опозиційний блок"), мешканці Дніпропетровська не підтримують перейменування міста, про що свідчать понад 300 тис. підписів городян за збереження назви Дніпропетровська.

О. Вілкул також нагадав, що мер Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування Дніпропетровська.

Він нагадав про свою ідею залишити назву Дніпропетровськ, але пояснювати його походження по-іншому – що він названий на честь річки Дніпро і святого Петра. Депутат також наголосив, що назва "Дніпропетровськ" у жителів цього міста давно вже не асоціюється з ім'ям революціонера Григорія Петровського.

Після того, як Верховна Рада не підтримала постанову про скасування свого рішення про перейменування Дніпропетровська, спікер парламенту має право підписати постанову про перейменування міста.

Як повідомлялося, 19 травня Верховна Рада 249 голосами прийняла постанову №4085, згідно з якою перейменувала м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області на Кам'янське, м. Ульянівськ Кіровоградської області - на Благовіщенськ, м. Комсомольськ Полтавської області отримало назву Горішні Плавні, а м. Кузнецовськ Рівненської області перейменовано на м. Вараш. Загалом згідно з цієї постановою перейменовано 9 районів, 6 міст і 284 сіл та селищ в Україні.

Того ж дня постанову №3864 про перейменування Дніпропетровська підтримали 247 народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА