17:22 02.06.2016

Савченко і Шухевич пропонують скасувати ухвалення закону про судоустрій і статус суддів

2 хв читати
Савченко і Шухевич пропонують скасувати ухвалення закону про судоустрій і статус суддів

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови №4734-п про скасування рішення парламенту від 2 червня про прийняття за основу і в цілому проекту закону про судоустрій і статус суддів.

Ініціаторами проекту постанови виступили народний депутат фракції Радикальної партії Юрій-Богдан Шухевич і народний депутат фракції "Батьківщина" Надія Савченко.

Цей проект постанови став першою зареєстрованою ініціативою Н.Савченко на посаді народного депутата після її повернення з РФ, де її тримали з 2014 року.

Текст документа на парламентському порталі наразі відсутній.

У зв'язку з подачею цього проекту постанови, згідно з регламентом Верховної Ради, спікер Андрій Парубій не має права до його розгляду в сесійній залі підписати схвалений парламентом законопроект №4734 про судоустрій і статус суддів та направити його на підпис президентові.

Український парламент ухвалив закон про судоустрій і статус суддів на засіданні в четвер уранці 281 голосом. При цьому депутати висловлювали претензії і до тексту документа, і до порядку його прийняття. Під час обговорення багато депутатів висловлювалися за його прийняття лише в першому читанні і за доопрацювання до другого. Крім того, закон був ухвалений в четвер до голосування щодо внесення змін до Конституції в частині правосуддя, що суперечить логіці судової реформи.

Закон мав набути чинності одночасно із законом про внесення змін до Конституції в частині правосуддя. Протягом шести місяців після набуття ним чинності формується Верховний Суд, а протягом 12 місяців Вищі спецсуди - з питань інтелектуальної власності та антикорупційний.

Як повідомлялося, першою законодавчою ініціативою Н.Савченко став законопроект №838-VIII про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання). Законопроект був внесений до парламенту 5 листопада 2015 року, коли Н.Савченко перебувала в ув’язненні в РФ та працювала над його текстом дистанційно, і був прийнятий 7 грудня того самого року, після чого став відомий як "закон Савченко", хоча вона була одним з шести парламентарів, які його ініціювали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА