14:42 07.06.2016

Парубій: ВР одним найперше розгляне питання призначення членів ЦВК найближчого пленарного тижня

2 хв читати
Парубій: ВР одним найперше розгляне питання призначення членів ЦВК найближчого пленарного тижня

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що парламент найближчого пленарному тижні у вівторок, 14 червня, розгляне питання призначення членів Центральної виборчої комісії замість тих, термін повноважень яких закінчився.

"Я поставлю це питання одним з перших на наступному пленарному тижні. Як я і обіцяв: щойно надійде подання, негайно воно буде винесено до зали Верховної Ради України. Швидше за все, це буде в перший день нашої пленарної роботи", - повідомив спікер журналістам у вівторок в Києві.

Разом з тим він прогнозує серйозну політичну дискусію з призначення членів ЦВК. "Будуть дискусії, але сподіваюся, ми зможемо вийти на рішення, як і завжди", - додав А.Парубій.

Він нагадав, що парламентські фракції подають президенту пропозиції щодо кандидатур до складу Центральної виборчої комісії, однак рішення про те, які кандидатури вносити, приймає президент.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко пропонує звільнити з посади 12 членів Центральної виборчої комісії, зокрема голови ЦВК Михайла Охендовського, а також Тамару Астахову, Юрія Данилевського, Ігоря Жиденко, Тетяну Лукаш, Андрія Магеру, Броніслава Райковського, Жанну Усенко-Чорну, Олександра Чупахіна, Юлію Швець, Олександра Шелестова та Валерія Шелудька.

Глава держави також вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Так, на посади членів ЦВК він пропонує кандидатури заступника міністра освіти і науки - керівника апарату Міністерства освіти і науки України Романа Греби, директора департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС Михайла Вербенського, заступника голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Ольги Желтової.

Крім того, президент пропонує призначити членами ЦВК юрисконсульта Світлану Кустову, суддю Аллу Басалаєву, адвоката Олега Колопольского, нотаріуса, доцента кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольгу Лотюк, нотаріуса, екс-заступника міністра Кабміну Надію Синицю, а також завідувача відділом моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив департаменту місцевого самоврядування та децентралізації адміністрації президента України Віталія Плукаря.

Президент також вніс запропоновану парламентською фракцією "Народний фронт" кандидатуру викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шипилова і запропоновану фракцією "Самопоміч" кандидатуру громадського активіста, екс-заступника голови правління Комітету виборців України Євгена Радченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА