14:26 17.06.2016

Київ не вважає за можливе проведення безпечного виборчого процесу на Донбасі без розгортання збройної поліцейської місії

2 хв читати
Київ не вважає за можливе проведення безпечного виборчого процесу на Донбасі без розгортання збройної поліцейської місії

Українська сторона вважає, що забезпечення безпечного виборчого процесу на Донбасі можливе лише за розгортання збройної місії в регіоні.

"Ми надалі працюватимемо і в "нормандському форматі", і у Відні в рамках ОБСЄ для того, щоб було чітко окреслено компетенцію, чітко визначено мандат такої місії. Оскільки без такої місії говорити про належну безпеку та справедливі вибори не доводиться", - заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв на брифінгу в п'ятницю.

Він наголосив, що Київ наполягає на необхідності розміщення такої місії в контексті гарантування безпеки до, під час та після місцевих виборів на Донбасі. "Ми, звичайно ж, цей компонент обговорювали", - додав К.Єлісєєв, говорячи про зустріч радників глав держав у "нормандському форматі".

Заступник голови АП зазначив, що на зустрічі українська сторона розповіла про своє бачення такої місії, її склад і компоненти. "Але ще раз наголошую, що напружена робота триває, предметно, що така позиція знаходить розуміння з боку наших партнерів", - сказав К.Єлісєєв.

Крім того, за його словами, радники глав держав "нормандського формату" обговорювали модальності виборів на Донбасі, але підготовка відповідного законопроекту - за Верховною Радою.

"Вибори на окупованих територіях ніколи не відбуваються... Питання, пов'язані з розробкою виборчого законодавства, - це питання компетенції нашої Верховної Ради. Що стосується нас як радників - ми обговорювали, згідно з "Мінськом", модальності такого виборчого процесу", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА