11:34 22.06.2016

Депутати Маріупольської міськради ініціюють вивчення питання відновлення роботи міського аеропорту

1 хв читати
Депутати Маріупольської міськради ініціюють вивчення питання відновлення роботи міського аеропорту

Заступник міністра України з питань окупованих територій та вимушених переселенців Георгій Тука підписав листа-погодження на звернення депутатів Маріупольської міської ради щодо відновлення роботи аеропорту.

"Пояснюю "експертам", які вже сіли за клаву (клавіатуру - ІФ) з метою вивести на чисту воду Туку, Жебрівського (голову Донецької обласної військової держадміністрації Павла Жебрівського - ІФ) і ще Бог зна кого. По-перше: мова іде про ініціативу депутатів, а не про ініціативу мою або очільника Донецької ВЦА. По-друге, мова іде лише про доцільність вивчення цього питання", - написав Г.Тука на своїй сторінці у Facebook у середу вранці.

Також він наголосив, що рішення з цього питання ухвалюватиметься лише після обговорення "зі справжніми фахівцями з боку ЗСУ і СБУ, а не з "експертами", адже безпека польотів - пріоритет".

Міжнародний аеропорт міста Маріуполь розташований за 5 км від міста. Після масштабної реконструкції 2003 року пропускна спроможність аеропорту становить 200 пасажирів на годину. Аеропорт отримав статус міжнародного у 2004 р. У 2007 р. було перевезено понад 20 тис. пасажирів. Із 2009 року з аеропорту Маріуполя регулярних рейсів не здійснювалося. У лютому 2012 року ПАТ "Азовзагалмаш" взяло аеропорт у довгострокову оренду. Регулярні рейси так і не відновилися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА