13:10 03.07.2016

Генпрокурор: ВР має звільнити від кримінальної відповідальності військових, які в бойових діях порушували Кодекс мирного часу

2 хв читати
Генпрокурор: ВР має звільнити від кримінальної відповідальності військових, які в бойових діях порушували Кодекс мирного часу

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що депутати Верховної Ради мають ухвалити законопроект, що звільнить від відповідальності військовослужбовців, які порушили в бойових діях Кримінальний кодекс мирного часу.

"Тепер депутати повинні зробити ще один важливий крок - прийняти рішення про звільнення від відповідальності військових, які у військових умовах порушували Кримінальний кодекс мирного часу", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці у Фейсбук.

Він також зазначив, що справа екс-начштабу батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина "Баті" Лихоліта - "відображення ставлення держави до не святих його захисників".

"Батя", як і кожен боєць АТО, має відповідати за свої вчинки. Рішення ухвалить суд. Але в обранні запобіжного заходу важливо забезпечити гідність захисника Вітчизни. Саме тому я прибув сьогодні на суд і отримав від Валентина слово воїна. Суд у результаті ухвалив правильне рішення ", - підкреслив Ю.Луценко.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва відпустив екс-начштабу батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина "Батю" Лихоліта на поруки депутатів Верховної Ради.

Раніше Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом добровольцям батальйону територіальної оборони "Айдар" у скоєнні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Як повідомило в п'ятницю управління зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури України, зазначені добровольці вступили в 24-й батальйон територіальної оборони "Айдар" та отримали приватну вогнепальну зброю, а потім вчинили низку тяжких злочинів.

2 липня Печерський райсуд м.Києва заарештував на 2 місяці без права застави екс-начштабу батальйону територіальної оборони "Айдар" Валентина Лихоліта з позивним "Батя".

У свою чергу народні депутати та активісти заблокували залу Печерського райсуду і не дали вивезти В.Лихоліта в СІЗО.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не згоден із запобіжним заходом у вигляді арешту екс-начштабу батальйону територіальної оборони "Айдар" В.Лихоліта.

За його словами, на сьогодні звинувачення на адресу В.Лихоліта зводяться до "фізичного насильства щодо деяких громадян у прифронтовій смузі та заволодіння їхнім майном - автомобілями тощо".

"Неповнота слідства, на мій погляд, полягає в тому, що бійці "Айдару" на той момент не були забезпечені необхідними транспортними засобами для захисту держави, тому були змушені ці кошти добувати", - сказав генпрокурор.

"На мою думку, запобіжний захід обрана неправильно", - сказав Ю.Луценко.

Пізніше Ю.Луценко прибув до Печерського районного суду Києва, де очікувалося розгляд апеляції у справі В.Лихоліта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА