14:47 12.07.2016

Нинішня тарифна політика визначена зобов'язаннями, взятими перед МВФ 2008 року - Гринів

2 хв читати
Нинішня тарифна політика визначена зобов'язаннями, взятими перед МВФ 2008 року - Гринів

Лідер фракції партії "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України Ігор Гринів зазначає, що тарифну політику чинного уряду критикують політики, які входили в політичний блок, який в 2008 році підписував діючий Меморандум між урядом України і Міжнародним валютним фондом, що містить відповідні вимоги.

"Це було правильне рішення тодішнього уряду. І всі, хто сидить тут у залі, - і Олег Ляшко, і Юлія Володимирівна, і я - були представниками одного політичного блоку, який брав на себе відповідальність за ситуацію в країні. І тепер, коли з критикою з цього питання виступають мої колеги, насправді - це є зобов'язання, яке взяла Україна, підписавши меморандум з МВФ в 2008 році", - сказав І.Гринів під час виступу на засіданні Верховної Ради у вівторок.

Голова фракції зазначив, що знайшов підписаний меморандум між українським урядом і МВФ, і процитував його п.17: "До кінця 2011 року ми зрівняємо ціни на газ внутрішнього видобутку і ціни на імпортований газ. Поступова реалізація цього процесу буде розпочата з 1 грудня 2008 року . Таке рішення ухвалять у жовтні 2008 року. Паралельно до цього, дотування цін на імпортований газ, який споживається тепловими комунальними підприємствами, буде скорочуватися шляхом щоквартального коригування тарифів і припинить своє існування до 1 липня 2010 року ".

"Ми маємо плани ввести більш потужну регуляторну базу таким чином, щоб встановлення тарифів було деполітизоване", - йдеться в меморандумі.

І.Гринів також зазначив, що в п.18 документа чітко сказано, що існує ефективна система соціального захисту, яка "допоможе вразливим групам, які можуть зазнати негативного впливу від коригування економічної ситуації".

Він також підкреслив, що під меморандумом стоять підписи на той час прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і президента України Віктора Ющенка.

Лідер фракції БПП звернувся до Ю.Тимошенко, яка очолює фракцію "Батьківщина" в парламенті: "Цей меморандум правильний, і я Вас підтримую і підтримував тоді. Не підтримую зараз. Тому що на сьогодні ті зобов'язання, які є в меморандумі, ми виконуємо. Тому що не можна брати зобов'язання і обманювати", - додав І.Гринів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА