17:15 12.08.2016

Розрив дипломатичних відносин України і РФ ускладнить діалог у мінському та нормандському форматах, вважають у "Блоці Порошенка"

3 хв читати
Розрив дипломатичних відносин України і РФ ускладнить діалог у мінському та нормандському форматах, вважають у "Блоці Порошенка"

Голова постійної делегації України в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв (фракція "Блок Петра Порошенка") переконаний, що розрив дипломатичних відносин між Україною і Російською Федерацією зробить практично неможливим продовження діалогу в Мінському і нормандського форматах.

"І це ініціатива не України, яка продемонструвала, що прагне врегулювати ситуацію, а Росії, яка підтвердить, що вона не збирається врегулювати ситуацію шляхом переговорів і бере на себе всю відповідальність і за анексію Криму, і за агресію та фактичну окупацію її військами території східного Донбасу. Україна не могла йти на цей крок тільки тому, щоб продемонструвати своїм партнерам в світі, які нас підтримують, свою цивілізованість і готовність до вирішення конфлікту мирним шляхом. У такому випадку світ ще раз переконається в агресивних намірах Москви і це може стати підставою для початку переговорів про більш активної допомоги Україні, в тому числі, і військової (летальну зброю), для оборони від потенційного посилення агресії", - цитує в п'ятницю В.Ар'єва прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Також за словами політика, в разі розриву дипвідносин захист українських громадян, які перебувають на території Російської Федерації, буде максимально ускладнений. "Якщо Росія розірве дипломатичні відносини з Україною, громадянам України, які проживають або працюють на території Російської Федерації, потрібно негайно повертатися додому", - сказав В.Ар'єв.

При цьому він додав, що в разі розриву дипвідносин між Москвою і Києвом не може бути і безвізового режиму між країнами. "Але, знову-таки, всі контакти будуть відбуватися тільки через країну-посередника, яка вибирається відповідно до міжнародного законодавства. І тоді вже прямої видачі віз також бути не може. Просто закривається межа", - пояснив В.Ар'єв.

У свою чергу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко висловила думку, що дипвідносини між країнами давно розірвані, причому це було зроблено російською стороною в односторонньому порядку.

"Насправді Москва давно розірвала дипвідносини з Україною. У ту саму хвилину, коли депутати Держдуми і Ради Федерацій в одностайній дурному екстазі проголосували за введення військ, коли вкрали у нас Крим і частину Донбасу. Москва розірвала ниточки таких важливих людських та історичних відносин, коли вбила наших хлопців на Донбасі, зруйнувала будинки, школи, покалічила тисячі людей, зробила сиротами сотні дітей, вбила жінок і дітей, кинула в цю війну своїх солдатів, від яких сьогодні відмовляється, коли через пропаганду отруїла мозок мільйонів людей і розірвала родинні та дружні відносини, адже мільйони людей припинили спілкування..." - написала І.Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук.

У п'ятницю прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що керівництво Росії може ухвалити рішення про розрив дипвідносин з Україною, якщо в Москви не залишиться інших інструментів для того, щоб "протверезити" Київ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА