18:32 12.08.2016

Заявами про розрив дипвідносин із Києвом Москва провокує Україну на "помилковий крок"

2 хв читати
Заявами про розрив дипвідносин із Києвом Москва провокує Україну на "помилковий крок"

Заявами російських лідерів про можливий розрив дипломатичних відносин з Україною Москва нагнітає обстановку, вважає глава комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Питання розриву дипвідносин зусиллями Кремля (після дивної кандидатури на посаду посла і провокацій в Криму) стало черговим інформаційним повідомленням для тестування реакції, нагнітання напруги і шантажу", - написала Г.Гопко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю.

Вона вважає, що розрив дипвідносин з боку Москви продемонструє те, що РФ прагне ескалації і дестабілізації, а не вирішення війни політико-дипломатичним шляхом.

"Складно коментувати істеричне метання російської політичної еліти в пошуках способів спровокувати Київ на хибний крок", - заявляє глава комітету.

Разом з тим народний депутат висловила думку, що Україні дипвідносини з РФ потрібно було розривати на момент злочинної анексії Криму в 2014 році.

"Зараз важливо сфокусуватися на вирішенні внутрішніх проблем, боротьбі з корумпованими суддями, чиновниками, і головне - посилювати армію", - написала Г.Гопко.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв зробив у п'ятницю заяву, в якій наголосив, що керівництво країни може ухвалити рішення про розрив дипвідносин з Україною. "Я б не хотів, щоб це так завершилося, але, якщо іншого варіанту впливати на ситуацію не залишиться, президент (РФ - ІФ) таке рішення може прийняти", - сказав глава уряду, додавши, що "остаточне рішення, природно, приймає президент РФ, який веде зовнішню політику держави".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА