17:19 19.08.2016

Спецпредставник президента РФ багато в чому виконуватиме роль посла в Україні – думка

2 хв читати

Спецпредставник президента РФ з розвитку торгово-економічних, наукових і технічних зв'язків із Україною Дмитро Ліванов буде неофіційним послом РФ в Україні, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Призначення Ліванова на посаду представника президента РФ з розвитку торгово-економічних зв'язків з Україною – це ознака того, що Путін (президент Росії Володимир Путін - ІФ) розуміє, що найближчим часом не буде обміну послами, що Україна не погодиться на кандидатуру Бабича (можливий кандидат на посаду посла РФ в Україні Михайло Бабич - ІФ)... Тому був обраний такий нейтральний варіант, посол-дублер, неофіційний, нелегітимний, нестатусний представник президента, який фактично почне прокладати дорогу до посольських функцій і фактично багато в чому виконуватиме роль посла", - сказав В. Карасьов агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

На думку політолога, з часом, якщо Д. Ліванов зможе продемонструвати позитивну динаміку розвитку торговельно-економічних відносин з Україною, його кандидатуру можуть пропонувати на посаду посла РФ в Україні.

Як повідомлялося, 28 липня президент РФ Володимир Путін звільнив Михайла Зурабова від обов'язків надзвичайного і повноважного посла РФ в Україні, які він виконував з 5 серпня 2009 року. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні призначений Сергій Торопов.

Комітет Держдуми з міжнародних справ на засіданні 29 липня підтримав кандидатуру М. Бабича на посаду посла РФ в Україні.

3 серпня заступник голови МЗС Олена Зеркаль заявила, що питання призначення посла РФ в Україні знято з порядку денного. У свою чергу, глава МЗС України Павло Клімкін зазначив, що українська сторона наразі не може обговорювати кандидатуру нового російського посла через відсутність позитивної динаміки у контексті дій РФ на Донбасі. "Сьогодні йдеться не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" 4 серпня.

За словами міністра, у зв'язку з цим питання кандидатури нового російського посла в Україні не розглядаються на порядку денному.

19 серпня президент Росії схвалив призначення Д. Ліванова спецпредставником президента РФ з розвитку торгово-економічних, наукових і технічних зв'язків з Україною.

Раніше цього ж дня Д. Ліванова було відправлено у відставку з поста міністра освіти РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА