13:38 31.08.2016

Жебрівський обговорив з Апаканом актуальні питання та потреби регіону

2 хв читати
Жебрівський обговорив з Апаканом актуальні питання та потреби регіону

Голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Павло Жебрівський на зустрічі з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Ертугрулом Апаканом заявив про необхідність припинення вогню з боку бойовиків на сході України та повний контроль над державним кордоном.

"Припинення вогню з боку російських найманців і повний контроль за державним кордоном - ось що потрібно на Донбасі", - зазначив П.Жебрівський під час спілкування з Е.Апаканом, повідомляє прес-служба Донецької адміністрації в середу.

На зустрічі голова облдержадміністрації розповів про основні проблемні питання на лінії розмежування, зазначивши, що нині відбувається загострення ситуації, збільшення обстрілів та недотримання Мінських угод з боку незаконних збройних формувань.

Він також звернувся до керівництва моніторингової місії з проханням включити до порядку денного переговорного процесу проблемне питання про автомобільний потік через контрольні пункти в'їзду/виїзду на лінії розмежування в Донецькій області, оскільки в Луганській області досі немає автомобільних КПВВ.

У свою чергу Е.Апакан наголосив на важливості припинення вогню та встановлення повного режиму тиші. "Основна вимога та необхідність для досягнення миру - це прийти до повного режиму тиші. І це наша позиція як Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначив він.

Е.Апакан також зазначив, що починаючи з півночі 31 серпня має набути чинності режим тиші, як це було оголошено тристоронньою контактною групою з врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА