18:18 31.08.2016

В Україні формується автократичний режим – думка

2 хв читати
В Україні формується автократичний режим – думка

Влада в Україні консолідується в руках однієї керівної групи, на чолі якої перебуває президент країни, вважає директор "Інституту стратегічних досліджень "Нова Україна" Андрій Єрмолаєв.

"Ми до другої половині 2016 року маємо виражений автократичний режим, який консолідується і купірується навколо президента з набором фігур, які не мають політичного відношення до історії тих радикальних політичних змін, зміни влади, яка сталася 2014 року", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

На думку А. Єрмолаєва, не можна говорити про формування авторитарного режиму, оскільки "лідер влади не має достатньої електоральної підтримки, вираженої ідеологічної підтримки і не є загальнонаціональним політичним авторитетом в цьому плані".

Крім того, він пояснив: "Водночас зміцнення особистих позицій президента, його команди, перестановки в силових структурах і, що ще більш виражено зараз, по суті, зміна всієї правлячої президії колишнього Майдану свідчить про те, що влада консолідується в руках однієї правлячої групи, лідером якої є глава держави".

Політолог зазначає, що всередині влади відбувається боротьба, яка втілилася в розвалі коаліції, появі нових опозиційних фракції, а також у протистоянні всередині президентської фракції.

А. Єрмолаєв також прогнозує новий виток парламентської кризи в Україні.

"У президента тут два варіанти: або форсувати розколи і форсовано готуватися, маючи автократичні інструменти, до дострокової парламентської кампанії, розігрувати комбінації "влада проти ворогів народу" (...) або ж буде коаліція на шантаж", - сказав політолог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА