13:01 06.09.2016

"Народний фронт" очікує у четвер звіт СБУ про протидію російським агентам

2 хв читати
"Народний фронт" очікує у четвер звіт СБУ про протидію російським агентам

Фракція "Народний фронт" очікує, що Служба безпеки України у четвер відзвітує про свою роботу проти російських агентів, заявляє лідер фракції Максим Бурбак.

"У четвер ми хочемо бачити від СБУ конкретний результат боротьби з російськими агентами. Ми вимагаємо видворити з України російського ляльковода "Інтера" Шувалова", - сказав М. Бурбак на ранковому пленарному засіданні українського парламенту у вівторок у Києві.

За його словами, "Народний фронт" також вимагає провести інвентаризацію майна Російської Федерації на території України.

"Ми наполягаємо на ухваленні Верховною Радою постанови для розширення санкційного списку щодо конкретних компаній і громадян Росії",- сказав М. Бурбак.

Як повідомлялося, народні депутати фракції "Народний фронт" передали в понеділок, 5 вересня, до Центрального управління СБУ депутатське звернення з вимогою розслідувати факти діяльності М. Столярової та заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє новинні програми для "Інтера", також громадянина РФ Ігоря Шувалова.

Одне зі звернень містить вимогу розслідувати нібито співробітництво низки народних депутатів з російськими агентами у веденні антидержавній діяльності проти України, що випливає з листування М. Столярової. Народний депутат Андрій Левус перед подачею заяву назвав прізвища нардепа з фракції БПП Сергія Капліна та позафракційних депутатів Дмитра Добродомова та Борислава Берези.

"Якщо вони співпрацюють з російськими агентами, це також має бути розслідувано і зроблено відповідні висновки", - сказав він.

Після цього М. Бурбак зробив заяву, що депутати, прізвища яких фігурують у листуванні М. Столярової, мають добровільно скласти повноваження. "Народний фронт" вважає, що сьогодні після виявлених фактів листування Столярової, Верховна Рада не має право робити вигляд, що нічого не сталося. Народні депутати, які співпрацювали з російською пропагандою, і яких ця Столярова називає своїми проектами, мають добровільно скласти мандати, очікуючи справедливого розслідування і суду українського народу", - сказав він на засіданні погоджувальної ради парламенту, також назвавши прізвища С. Капліна, Д. Добродомова, Б. Берези.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА