10:47 08.09.2016

Розширення санкційного списку російських компаній націлене на усунення "лазівок"

2 хв читати
Розширення санкційного списку російських компаній націлене на усунення "лазівок"

Розширення списку санкцій міністерства торгівлі США у зв'язку з українською кризою не треба вважати посиленням обмежувальних заходів проти РФ, заявив представник держдепу Марк Тонер.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб закрити "лазівки" (у санкційному режимі - ІФ) і зберегти рівень санкцій на тому самому рівні. Ці заходи не треба вважати ескалацією санкцій", - сказав він на брифінгу, коментуючи рішення міністерства торгівлі.

Раніше цього тижня повідомлялося, що низку російських високотехнологічних компаній, лідерів вітчизняної радіоелектроніки, включено до санкційного списку США.

Як зазначено в документі, розміщеному у вівторок в офіційному урядовому віснику "Федерал Реджістер", на підставі указу президента США Барака Обами від 16 березня 2014 року, що передбачає заморожування власності організацій, причетних, на думку США, до дестабілізації ситуації в Україні, 11 російських компаній вносяться до санкційного списку.

Таким чином, під американські санкції потрапили, зокрема, група компаній "Ангстрем" (провідний російський виробник мікроелектроніки - ІФ), зовнішньоекономічне об'єднання "Радіоекспорт", Пермська науково-виробнича приладобудівна компанія, компанія "Мікрон" (російський розробник і виробник інтегральних схем), один із лідерів з виробництва радіоелектронної апаратури "Мікран", науково-виробничий центр "Гранат", компанія "Технополь".

Раніше в Міністерстві торгівлі США оголосили, що підготували розширений список компаній, стосовно яких вводяться санкції у зв'язку з конфліктом в Україні. Перелік компаній, що потрапили до чорного списку, розміщено для ознайомлення на сайті урядового вісника.

У документі зазначено, що санкції Бюро промисловості та безпеки Мінторгівлі стосуватимуться 81 компанії та організації під 86 назвами. 75 назв належать до РФ, ще сім - до Криму, який у тексті позначений як частина України, ще по дві назви стосуються Індії та Гонконгу.

Санкції поширюються на компанії, "які, за даними адміністрації США, діють, завдаючи збитків національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам США". Крім того, на думку Вашингтона, компанії та організації, що підпадають під санкції, порушують принципи міжнародного права та провокують конфлікт в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА