12:29 09.09.2016

Питання ротації членів ЦВК не може бути предметом кулуарних домовленостей, - "Опора"

2 хв читати
Питання ротації членів ЦВК не може бути предметом кулуарних домовленостей, - "Опора"

Верховна Рада зобов'язана перевести вирішення питання про заміну членів Центральної виборчої комісії, у яких закінчився термін повноважень, з дискусійної у практичну площину і запустити цей процес, вважає координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Сьогодні дискусія точиться навколо того, що немає необхідної кількості голосів, але ми переконані, що якщо профільний комітет виконав свій обов'язок і розгляне запропоновані кандидатури, парламенту нічого не залишиться, як перевести процес в практичну, а не загальну дискусійну площину", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

О. Айвазовська переконана, що після внесення до порядку денного двох постанов про звільнення членів ЦВК і пропозиції за призначенням нових Верховна Рада не зможе результативно проголосувати за звільнення 12 членів ЦВК, адже жодного політичного чи юридичного аргументу для цього немає.

"Те, що запропонований список кандидатур не забезпечує пропорційного представництва всіх парламентських фракцій і груп, може бути вирішено не шляхом кулуарного пакетного голосування або якихось інших домовленостей, а шляхом поіменного голосування за запропоновані кандидатури", - підкреслила вона.

О. Айвазовська зазначила, що якщо парламент підтримає лише кілька нових кандидатур у члени ЦВК, але при цьому звільнить всіх 12 членів, повноваження яких давно минули, то ЦВК і її робота буде заблокована. "Таким чином, у президента не залишиться нічого, окрім як йти на подальші консультації з фракціями і групами парламенту, і невідкладно вносити повторне подання", - пояснила експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА