11:32 12.09.2016

Спостерігачі БДІПЛ ОБСЄ не стежитимуь за голосуванням до Держдуми РФ у Криму

2 хв читати
Спостерігачі БДІПЛ ОБСЄ не стежитимуь за голосуванням до Держдуми РФ у Криму

Спостерігачі місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не будуть спостерігати за перебігом голосування до Державної Думи Російської Федерації в Криму, заявив глава місії БДІПЛ ОБСЄ Ян Петерсен.

"Усі регіони, вся Росія. Ті довгострокові спостерігачі, які були розподілені по країні, повинні спостерігати за всією вашої територією. Але оскільки ОБСЄ працює, грунтуючись на консенсусі всіх країн-членів ОБСЄ, Крим не є частиною нашого спостереження", - повідомив Я. Петерсен в інтерв'ю газеті "Известия" в понеділок.

"Про півостров у нашій доповіді нічого не буде", - додав він, відповідаючи на запитання, чи визнає місія результати виборів у Криму.

Я. Петерсен також розповів про те, скільки спостерігачів від БДІПЛ очікується на цих виборах.

"Близько 300 короткострокових спостерігачів приїдуть наступного тижня, безпосередньо до дня голосування. Що стосується довгострокових спостерігачів, то точна цифра - 64 людини. Вони тут перебувають протягом місяця", - зазначив він.

Крім того, за його словами, в день голосування місія БДІПЛ поповниться представниками Парламентської асамблеї ОБСЄ: "Це приблизно 100 осіб. Вони, звичайно, не є членами нашої місії, але ми працюємо в рамках тісної співпраці. Що стосується статусу їхньої акредитації, я поки що в ньому не впевнений, але припускаю, що з цим проблем не виникне - це буде гладкий процес".

Я. Петерсен уточнив, що місія з оцінки потреб порекомендувала задіяти більше короткострокових спостерігачів.

"Важко сказати, скільки людей потрібно, але ми переконані: та кількість, яка у нас вже є, дасть змогу дати справді об'єктивну оцінку виборчого процесу та дню голосування", - запевнив глава місії.

Вибори до Держдуми VII скликання відбудуться в єдиний день голосування 18 вересня 2016 року відповідно до ухваленого в 2014 р. закону, що повертає змішану систему виборів до нижньої палати парламенту.

Згідно із законом, половина з 450 депутатів буде обиратися за партійними списками і половина - за одномандатними округами. Крім того, за законом, до парламенту наступного, сьомого, скликання пройдуть партії, які подолають 5-відсотковий бар'єр (замість 7-процентного до цього).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА