16:34 12.09.2016

Жебрівський за введення військово-цивільних адміністрацій на всій лінії розмежування в зоні АТО

2 хв читати
Жебрівський за введення військово-цивільних адміністрацій на всій лінії розмежування в зоні АТО

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський виступає за введення ВЦА на всій лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції.

"Необхідно доопрацювати законодавчу базу, бо зараз закон передбачає введення ВЦА лише там, де не функціонують органи місцевого самоврядування. Але насправді треба їх вводити хоча б по всій лінії розмежування. Бо коли є постійна загроза життю людей, треба вживати адекватні та швидкі дії, не погоджуючи їх із місцевими радами", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", оприлюдненому в понеділок.

П.Жебрівський пояснив, що, зокрема, вважає за необхідне введення ВЦА у Мар’їнському районі, який є фронтовим, а також у Бахмутському районі і Торецьку.

"Так само просимо передати всю повноту управління ВЦА в Авдіївці, бо все-таки паралельно функціонує міська рада і його міський голова. Законом треба передбачити призупинення діяльності органів місцевого самоврядування і введення ВЦА на час проведення в цьому населеному пункті чи районі бойових дій", - зазначив він.

Говорячи про життя мирних жителів у районах, де точаться бойові дії, П.Жебрівський визнав, що на сьогодні людей фактично нікуди відселити.

"Питання в одному - куди їх відселяти? Сьогодні у нас немає куди. Я говорив про це і в Міністерстві у справах окупованих територій, - хлопці, займіться переселенцями. Я можу дати вказівку владі на місцях запропонувати людям виїхати, але куди? Якоїсь політики в цій частині просто не існує", - наголосив він.

П.Жебрівський також зазначив, що поточного року вдалося відновити 17 гуртожитків, зокрема для переселенців, але це, за його словами, "краплина в морі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА