14:08 23.09.2016

Лідери "Нормандської четвірки" досягли консенсусу щодо проведення наступної зустрічі, її дата залежить від підготовки документів

2 хв читати
Лідери "Нормандської четвірки" досягли консенсусу щодо проведення наступної зустрічі, її дата залежить від підготовки документів

В Адміністрації президента України заявляють, що лідери "нормандського формату" досягли консенсусу щодо проведення наступної зустрічі, проте її дата залежить від практичного наповнення.

"Дійсно, це правда, що у нас є консенсус щодо необхідності проведення саміту "Нормандської четвірки", триває підготовка", - сказав заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Водночас, за його словами, дату саміту наразі не визначено, переговори відбудуться тоді, коли сторони підготують відповідні документи.

"Саміт відбудеться тоді, коли буде належним чином підготовлено документи, які враховуватимуть, передусім і зокрема, інтереси української сторони", - сказав К.Єлісєєв.

За його словами, на сьогодні триває активна робота в різних форматах. Ця робота, за його словами, стосується також підготовки проекту дорожньої карти виконання Мінських угод. "Дуже важливо, що всі сторони погодилися з ініціативою президента щодо важливості підготовки так званої дорожньої карти виконання Мінських угод, яка має передбачати чітку послідовність дій та чіткі гарантії того, що те, що буде зроблено, дотримуватиметься", - сказав заступник голови АП.

Він також висловив сподівання, що сторони досягнуть компромісу в цьому питанні і вдасться погодити дорожню карту виконання Мінських угод. "Ми шукатимемо компромісу, але жодним чином не йдеться про поступки, адже не може бути поступок у питаннях, що стосуються суверенітету і територіальної цілісності держави", - наголосив він.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд на Генасамблеї ООН заявив, що Франція та Німеччина працюють над проведенням переговорів у "нормандському форматі" найближчими тижнями.

"Ми з канцлером Німеччини Ангелою Меркель взяли на себе ініціативу організувати зустріч з президентами Росії та України (Володимиром Путіним і Петром Порошенком - ІФ) найближчими тижнями, щоб привести в дію Мінські угоди", - сказав Ф.Олланд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА